ISTINA IZLAZI NA VIDELO: Čanak tukao zbog bratove ćerke, na sudu zbog pokušaja ubistva? (VIDEO)

Predsednik LSV za Telegraf.rs potvrđuje da je došlo do rasprave, ali ne i do fizičkog obračuna. Čanak je pod pritiskom medija počeo da popušta, pa je klupko istine polako počelo da se odmotava

  • 20

Beograđanin Pavle Lešanović, koji je prebijen u incidentu u kome su, kako tvrdi, učestvovali lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i njegovi telohranitelji, kaže da će podneti krivične prijave za pokušaj ubistva i pljačku.

Lider LSV Nenad Čanak ga je, prema izjavama Lešanovića,  sa svojim telohraniteljima brutalno prebio ispred kafane "Tako je suđeno" u Novom Sadu, koju drži Dača Ikodinović.

Čanak je u pisanoj izjavi to negirao navodeći da on nema ni obezbeđenje niti telohranitelje i da je ispred kafane čiji je vlasnik bivši vaterpolista Danilo Ikodinović  "sa jednim gospodinom imao jednu raspravu za stolom".

Ipak, lider LSV je pod pritiskom medija počeo da popušta, pa je klupko istine polako počelo da se odmotava. U izjavi koju je Nenad čanak postavio na svom Fejsbuk profilu ispostavilo se da se dotični Beograđanin nedolično ponašao i zlostavljao dvadesetogodišnju kćerku njegovog (Čankovog) rođenog brata. A, da je ona potom pozvala Čanka da zbog toga dođe po nju i odvede je kući i naveo da je ćerka njegovog brata tražila zaštitu i od bivšeg vaterpolo reprezentativca Srbije Danila Ikodinovića, koji je vlasnik kafane "Tako je suđeno", u kojoj se sve dešavalo. Ipak, Čanak insistira na tome da tuče nije bilo.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović izjavio je da je insistirao da nadležni organi što pre izađu u javnost sa činjenicama o incidentu koji se dogodio u kafani u Novom Sadu, u koji je, prema neki optužbama, umešan i narodni poslanik Nenad Čanak.

Kako je RTS preneo, Stefanović je rekao da je od policije saznao da je istraga u toku i da je narodni poslanik Nenad Čanak, kako navodi, "i više nego akutivno učestvovao u nemilom događaju".

Lešanović (47) je objasnio da je sa društvom kasno po podne otišao u Novi Sad u kafanu Ikodinovića, sa kojim je prijatelj, a da se Čanak kasnije priključio društvu za istim stolom. On je istakao da ne poznaje Čanka, ali da su razmenili par reči tokom večeri. Lešanović je naveo da se ne seća da je bilo išta neregularno za stolom.

Prema njegovim rečima, Čanak je oko dva sata posle ponoći izašao iz kafane, a Lešanović je nakon pola sata, pošto je malo popio, iako nije bio pijan, pozvao službu koja razvozi po kućama da dođe po njega i odveze ga u Beograd.

-Kada sam izašao iz kafane, međutim, crni džip se zaustavio i iz njega je izašao Čanak sa dvojicom telohranitelja. Počeli su da me psuju i govore da sam beogradski ološ, a zatim me je Čanak štapom udario preko lica - kaže Lešanović.

On tvrdi da su ga ta dva mladića zatim oborila na zemlju, prebila ga, krvnički šutirala i gazila, a lider LSV ga je psovao i udarao štapom po glavi i licu. Dok su ga telohranitelji tukli, Čanak je vrištao iz sveg glasa: "Ubij pi*** beogradsku" i "Udri stoku, ne može on u mom Novom Sadu tako da se ponaša", a zatim se odvezli sa lica mesta Lešanović je najavio da će njegov advokat tražiti da se Čanku ukine poslanički imunitet, kao i da će podneti krivičnu prijavu zbog pokušaja ubistva i za pljačku, jer su mu nestali sat i telefon. 

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine odbacio je tvrdnje da su on i njegovo obezbeđenje ispred kafane "Tako je suđeno", pretukli Lešanovića.

Nenad Čanak za Telegraf.rs negira bilo kakav fizički obračun sinoć u restoranu Dače Ikodinovića.

- Kao što je poznato, nemam obezbeđenje niti telohranitelje. Sa jednim gospodinom sam imao neku raspravu za stolom. Odvezao sam rođake i vratio se da o tome razgovaram sa Ikodinovićem. Sreo sam tog čoveka u vozilu, sa vozačem. Izašao sam iz kola, a onda je izašao i on, vidno alkoholisan. Pokušao sam da razgovaram sa njim, ali je to bilo nemoguće, a pritom je i pao.Okrenuo sam se i otišao jer je dalja rasprava bila bespredmetna. Ne znam šta je dalje sa njim bilo - rekao nam je Čanak, i dodao:

- Ako postoji sumnja u moje reči, neka me slobodno tuži, pa ćemo se objasniti na sudu. Ne znam ni ko je, ni odakle je, niti bi mi palo na pamet da vičem takve stvari kao što se izmišlja.

Danilu Ikodinoviću danas je bio isključen telefon.

U Policijskoj upravi u Novom Sadu je potvrđeno da se radi na razrešavanju svih okolnosti tog događaja.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio brutalno prebijanje Pavla Lešanovića u kojem su, kako je naveo, učestvovali lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i njegovi telohranitelji i pozvao istražne organe da hitno utvrde razloge tog događaja.

- Beograđanin Pavle Lešanović bio je predmet još neviđene torture lidera jedne stranke i njegovog obezbeđenja, verovatno iz razloga što nasilnicima nije bilo po volji njegovo vannovosadsko poreklo - istako je Vučević.

Lešanović je napad prijavio beogradskoj policiji ali mu je rečeno da prijavu treba da podnese policiji u Novom Sadu, gde se taj sporni događaj desio. On je to onda učinio telefonom, što je potvrdio i zamenik načelnika Policijske uprave Stevan Krstić ali, kako je rekao, tek nekoliko sati nakon što se odigrao navedeni događaj.

- Policijska patrola je odmah po prijavi izašla na lice mesta, ali tamo nije nikoga zatekla. Problem je to što oštećeni nije slučaj nama prijavio odmah. Sada proveravamo sve detalje i navode iz Lešanovićeve izjave, kao i učesnike sporniog događaja koje je on prijavio - rekao je Krstić.

Od političkih stranaka, povodom ovog incidenta oglasila se Nova Srbije. Ta stranka traži hitnu reakciju istražnih organa i postavlja pitanje da li će sud reagovati kao i u slučaju njihovog lidera Velimira Ilića. Sud je tada presudio da Ilić mora da plati odštetu od 1.380.000 dinara zbog napada na novinara Vladimira Ješića.

(Telegraf.rs / Tanjug / Fotomontaža: Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auuu

    23. septembar 2012 | 14:24

    Sa Čankom definitivno nešto nije u redu. Strašno!

  • Zvoncica

    23. septembar 2012 | 14:23

    Em' sto se tovi hranom, sad je poceo i zlom. Strasno!

  • maki

    23. septembar 2012 | 14:06

    Ovo je strasno,znajuci kakvo je njegovo ponasanje bilo ranije verujem da je ovo istina!Hoce li neko ovom coveku stati na put?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA