≫ 

Vučić: "Ne treba da uvodimo vanredna stanja, ali moramo da radimo"

Vudčić je dodao da će svet i Evropa imati najveće probleme oko pšenice i ulja i dodao da će i u narednom periodu biti sprovođenje rigorozne kontrole

  • 15
Aleksandar Vučić Davos Printskrin: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Srbija neće uvoditi vanredno stanje zbog energenata i bezbednosne situacije. 

- Briga je skopčana sa odgovornošću. Ako ne brinete, možda je lepše i lakše, ali nećete postići najbolje rezultate. Mi ćemo imati bezbroj problema, imaće ih svi. Mađarska je danas uvela vanredno stanje, zbog energenata i bezbednosne situacije. Mi ne treba da uvodimo vanredna stanja ali moramo da radimo - rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić je istakao da mi nemamo disbalans u potrebama ljudi i onoga što imamo u skladištu.

- Kad država zaštiti neku cenu, imamo velike pritiske koje trgovci i biznismeni prave preko Privredne komore, ministarstava... U suštini je zahtev da se cene koriguju. Kažu da ograničimo ljudima da ne kupuju više od 5 ili 10 kilograma. To nećemo jer imamo dovoljno, a ne bi bilo dobro ni sa psihološkog aspekta - rekao je Vučić-

On je dodao da će svet i Evropa imati najveće probleme oko pšenice i ulja i dodao da će i u narednom periodu biti sprovođenje rigorozne kontrole.

- Moja poruka tajkunima koji misle da mogu da iskoriste ovu situaciju da ucenjuju državu i da se igraju sa njom je da to ne rade, jer će proći mnogo gore nego što su mislili. Država vam to neće dozvoliti u ekonomskom smislu naravno. Nećemo dozvoliti da urušite zemlju da bi stekli ekstraprofit - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A. P

    24. maj 2022 | 23:12

    Rad je stvorio postenje ljude, a nerad nepostene.

  • Miki

    24. maj 2022 | 21:25

    Pa da privatnicima i biznismena je samo do love,briga njih za drzavu i ostalo.......i ovo ti je drzava kad lopovi komanduju koliko sta da se izveze i koliko ce sta da kosta..

  • Sale

    24. maj 2022 | 21:42

    Obećali ste da neće biti poskupljenja struje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA