Selaković zahvalio Fajon na podršci evropskom putu Srbije

Selaković je danas o Solunu na Samitu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi

  • 5
Nikola Selaković , Brisel, Teodora Genčovski Foto: Tanjug/MSP/Branko Lazić

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković zahvalio je danas slovenačkoj koleginici Tanji Fajon na podršci koju Slovenija pruža Srbiji na evropskom putu.

Kako je objavljeno na Tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Selaković i Fajon su razgovarali na marginama Samita procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi koji se održava u Solunu.

U razgovoru je bilo reči o bilateralnim i regionalnim pitanjima.

Selaković učestvuje danas u Solunu na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi i na sastanku ministara spoljnih poslova u okviru ove inicijative. Na marginama skupa u Solunu šef srpske diplomatije imaće i nekoliko bilateralnih sastanaka, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je u obraćanju učesnicima ministarskog sastanka Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSJIE) poručio da će Srbija nastaviti potpuno posvećeno da promoviše zdrave odnose sa svima u regionu, zasnovane na uzajamnom poštovanju, razumevanju i opredeljenju za zajedničku evropsku budućnost.

On je rekao da razvoj regiona nije moguć bez očuvanja stabilnosti i unapređenja dobrosusedskih odnosa, čemu je Srbija u potpunosti posvećena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    10. jun 2022 | 13:31

    Necemo mi u eu. Scholz zeli obostrano priznanje Kosova i Srbije. Srbija nece NAZALOST, to uraditi.

  • Mile

    10. jun 2022 | 13:13

    Podrška je iskrena i prijateljska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA