Podneta prijava zbog table Aćif-efendiji

Prijavu protiv načelnika gradske uprave Novog Pazara, jer nije ispunjena odluka da se ukloni sporna tabla, podnelo Ministarstvo pravde

  • 0

Ministarstvo pravde podnelo je prijavu protiv načelnika gradske uprave Novog Pazara, jer nije ispunjena odluka da se ukloni tabla Aćif-efendiji.

Kako saznaju "Novosti", prijavu je pre nekoliko dana formalno podneo Upravni inspektorat Ministarstva, a zapisnik o događaju već je u tužilaštvu i policiji. To je trenutni presek slučaja, koji je početkom avgusta uzburkao javnost i zbog čega je vanredno raspravljala Vlada Srbije.

Spornu tablu je postavilo Bošnjačko nacionalno veće, a događaju je prisustvovao i ministar Sulejman Ugljanin, na šta su oštro reagovali potpredsednici Vlade Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić.

Usledila je reakcija iz Nemanjine: Ministarstvo pravde izdalo je nalog Novom Pazaru da ukloni ovo obeležje, a određen je rok od mesec dana. Međutim, zacrtani datum je istekao i nadležni u ovom gradu nisu poslušali, uprkos tome što je iz Beograda stigla jasna poruka da lokalne samouprave moraju da postupe po nalogu višeg državnog organa ili će uslediti - sankcije.

- Ne bavim se tim slučajem, imam prečeg posla -  rekao je gradonačelnik Meho Mahmutović, koji se nalazi na službenom putu u Beču.

U Ministarstvu pravde je rečeno da će svi dalji potezi oko table biti "u skladu sa zakonom". Sekretar Vlade Veljko Odalović kaže da se donete odluke moraju poštovati, čak iako su napisane samo u formi preporuke.

( I. M. / Izvor: Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA