Edi Rama: Srbiju trebalo povesti u EU umesto da se ostavi uticaju Rusije

Smatram da Srbiju treba da povedemo sa sobom i da je ne pustimo drugim putem - rekao je Rama

  • 10
Samit EU - Zapadni Balkan, Edi Rama Printskrin: Tanjug

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da će regionalna inicijativa Otvoreni Balkan pomoći, između ostalog, da se Srbija otcepi od Rusije i da ona više nema uticaja u Beogradu. On je rekao da bi Srbiju trebalo povesti u EU umesto da se ostavi uticaju Rusije, prenosi Periskopi.

- Rusija ima jasan uticaj unutra, postoje neke tradicionalne veze. Smatram da Srbiju treba da povedemo sa sobom i da je ne pustimo drugim putem. Otvoreni Balkan je pomogao, kao i stav da se stvari govore, da se Srbija podstakne da postane deo i da se uskladi sa sankcijama, ali da s druge strane shvati da joj je potrebno vreme, to je pravi stav - rekao je Rama na konferenciji koju je u Amsterdamu održao sa holandskim premijerom Markom Ruteom.

Što se tiče Otvorenog Balkana, rekao je Rama, razgovarao je sa Ruteom i drugim liderima EU i tom prilikom istakao da je Balkan najranjiviji deo lanca koji može biti pogođen i daleko od toga da bude prekinut kao posledica rata u Ukrajini i na istočnoj strani.

Povodom predloga francuskog predsednika za novu evropsku političku zajednicu, Rama je rekao da će to okupiti Balkan za stolom za razgovore o temama od međunarodnog značaja, preneo je Blic.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KKK

    5. jul 2022 | 10:20

    Polako Ramo, ne uvodi se Srbija tek tako u EU, valjda se u ovoj zemlji i narod pita za to.Mnogo si Ramo naivan, il' se pravis.!?

  • Beograd

    5. jul 2022 | 10:05

    Kad nama Albanci treba da otvaraju oci, onda smo stvarno u velikom problemu.

  • A. P

    5. jul 2022 | 11:33

    Gospodine Rama, mi idemo onde gde smo dobro dosli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA