≫ 

Prijem povodom 140 godina odnosa Japana i Srbije

Svoju numeru na prijemu je izvela članica parlamentarne grupe prijateljstva sa Japanom, čelistkinja Jelena Mihailović

  • 0
Jela čelo Foto: Privatna arhiva

U rezidenciji ambasadora Japana u Srbiji Kacamuta Takahika, večeras je priređen prijem povodom obeležavanja 140 godina uspostavljanja prijateljskih odnosa dve zemlje, kojem prisustvuju predsednik i premijer Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Ambasador Takahiko izrazio je duboko poštovanje prema srpskom narodu i njegovim precima, koji su dali ogroman doprinos u unapređenju odnosa sa Japanom.

Srbija i Japan su 14. juna u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu obeležile 140 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između dve zemlje, izložbom arhivske građe i izdavanjem poštanskih markica.

Svoju autorsku kompoziciju "Balada za heroja" kao zvanica na prijemu i član parlamentarne grupe prijateljstva sa Japanom izvela je poslanica SPS i čelistkinja Jelena Mihailović.

Mihailović je izvela i Splet srpskih pesama i kao omaž cuvenom japanskom kompozitoru Ryuichi Sakamotou, numeru iz filma Merry Christmas Mr. Lawrence.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA