Hiseni: Prijava Kosova u Savet Evrope biće neuspešna

Italija, kao predsedavajuća EK, molila Kosovo da se u ovom trenutku ne prijavi - kaže Hiseni

  • 0
Savet Evrope Foto: Shutterstock

Bivši kosovski ministar spoljnih poslova Skender Hiseni rekao je da će prijavljivanje Kosova u Savet Evrope biti neuspešno i da je Vlada bila svesna toga, prenosi Reporteri.

- Kosovo je apliciralo za članstvo u Savetu Evrope, potpuno svesno da će ta aplikacija biti neuspešna. Ali to su uradili da bi ljudima kazali da su se prijavili. Niko se više time ne bavi. Bravo - rekao je Hiseni u emisiji Presing na T7, piše Kosovo onlajn.

Hiseni dodaje da postoje verodostojne informacije da je Italija, kao predsedavajuća EK, molila Kosovo da se u ovom trenutku ne prijavi.

- Imam verodostojne informacije da je Italija, koja je predsedavajuća Savetu Evrope, molila Kosovo da se ne prijavi. I ovi izlaze sa izjavama da imaju podršku. Idite u sve zemlje zapadnog sveta koje podržavaju članstvo Kosova u Savetu Evrope, naravno da će reći da. Ali ako ih pitate da li ga podržavaju u sadašnjem periodu u ovoj situaciji, oni kažu ne - dodaje on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA