≫ 

Reakcija Gej lezbo centra na Boška Obradovića koji traži zabranu gej parada: "Zabraniti rad Pokreta Dveri"

Obradoviće je najavio ranije da će skupštini uputiti inicijativu za zabranu gej parada u narednih 100 godina

  • 12
Hrvatska Zagreb LGBT gej parada,  prajd pride Foto: Profimedia/DENIS LOVROVIC/AFP

Gej lezbejski info centar pokrenuo je danas peticiju za podršku inicijativi da se zabrani rad Srpskog pokreta Dveri na 100 godina zbog "klerofašističke, šovinističke i homofobične politike koju taj pokret vodi od samog osnivanja, a koja je kulminirala poslednjih dana".

- Smatramo da mržnja ne sme da bude program političkih činilaca u Srbiji, jer mržnja prema LGBT zajednici, koju Dveri konstantno promovišu i nameću, doprinosi povećanju nasilja i govoru mržnje koji je, kako vidimo eskalirao i na zidovima Beograda, a sve povodom predstojećeg EuroPride-a u septembru - navodi se u saopštenju.

Poručili su da pokreću peticiju, kako bi pokazali da je "politika mržnje koju vodi Srpski pokret Dveri ustvari manjinska i da Dveri vrše nasilje nad većinom koja ne prihvata mržnju, nasilje i homofobiju u društvu".

Srpski pokret Dveri predstavio je 12. jula prve dve skupštinske inicijative koje će pokrenuti nakon konstituisanja novog saziva parlamenta, a koje se odnose na odgovor Srbije na nedavno usvojenu rezoluciju Evropskog parlamenta i otkazivanje najavljenog Evroprajda, koji će u septembru biti održan u Beogradu, preneo je Tanjug.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je tada da će se Vladi Srbije uputiti predlog da ta manifestacija bude otkazana, kao i da gej parade u narednih 100 godina budu zabranjene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruja

    14. jul 2022 | 14:57

    Bravo Boško podrška bar 98 % porodičnih ljudi

  • Crni

    14. jul 2022 | 14:46

    Bravo svaka čast tako treba svi da urade i ne samo na 100 godina bar na milion dokle će više da nas maltretiraju sami izazivaju a Onda se žale sa ih neko dira...

  • Gaga

    14. jul 2022 | 17:23

    Tu mrznju stvaraju oni sami .Ja ih ne mrzim ali povampirili su se zadnjih godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA