ĐILAS: "Manifest" ne postoji, ne želim da se preko mene obračunavaju sa Tadićem!

"Nije tajna da je odnos Tadića i Vesića opterećen sukobima, upravo zato sam taj mejl prosledio Tadićevom šefu kabineta Miodragu Rakiću, da ne bi nikoga doveo u zabludu", kaže potpredsednik DS-a

  • 0

Zamenik predsednika DS Dragan Ðilas demantovao je postojanje "Manifesta" koji je za njega, navodno, napisao bivši savetnik Borisa Tadića Goran Vesić i ponovio da ne želi da se bilo ko sa aktuelnim liderom stranke obračunava preko njegovog imena, te da u tome neće učestvovati.

"Običaj je u DS-u kada dobijete ovakav mejl da ga odmah prosledite svima koje bi sadržaj mogao da interesuje ili da ih dovede u zabludu. Nije tajna da je odnos Borisa Tadića i Gorana Vesića opterećen sukobima još iz vremena kada je Vesić bio Tadićev savetnik u Ministarstvu vojske. Upravo zato sam sa sadržajem ovog mejla odmah upoznao Miodraga Rakića. Verovao sam da će na taj način sve nedoumice biti razrešene i da će sadržaj mejla završiti na stolu kod Borisa Tadića, a ne u novinama", navodi u svom saopštenju Dragan Ðilas.

On je istakao da, kao što je već više puta rekao, "ne želi da se bilo ko sa Borisom Tadićem obračunava" preko njegovog imena i u tome neće učestvovati.

"Što se tiče samog "Manifesta", koji će, kako razumem, biti objavljen, ljudi koji prate politiku videće da je to praktično u potpunosti prepisan manifest Laburista iz 1997. godine, dakle dokument koji je star 15 godina", navodi Ðilas.

On ističe da su Laburisti, za one koji politiku ne prate, na izborima u Engleskoj u maju 2010. doživeli svoj najveći politički poraz u poslednjih 100 godina.

"Ove činjenice, same za sebe dovoljno govore o političkoj težini "manifesta" i o njegovoj aktuelnosti u današnjem vremenu, pa ga ja dalje ne bih komentarisao", zaključio je Ðilas.

(D. Z. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA