• 0

ĐILAS: "Manifest" ne postoji, ne želim da se preko mene obračunavaju sa Tadićem!

"Nije tajna da je odnos Tadića i Vesića opterećen sukobima, upravo zato sam taj mejl prosledio Tadićevom šefu kabineta Miodragu Rakiću, da ne bi nikoga doveo u zabludu", kaže potpredsednik DS-a

  • 0

Zamenik predsednika DS Dragan Ðilas demantovao je postojanje "Manifesta" koji je za njega, navodno, napisao bivši savetnik Borisa Tadića Goran Vesić i ponovio da ne želi da se bilo ko sa aktuelnim liderom stranke obračunava preko njegovog imena, te da u tome neće učestvovati.
"Običaj je u DS-u kada dobijete ovakav mejl da ga odmah prosledite svima koje bi sadržaj mogao da interesuje ili da ih dovede u zabludu. Nije tajna da je odnos Borisa Tadića i Gorana Vesića opterećen sukobima još iz vremena kada je Vesić bio Tadićev savetnik u Ministarstvu vojske. Upravo zato sam sa sadržajem ovog mejla odmah upoznao Miodraga Rakića. Verovao sam da će na taj način sve nedoumice biti razrešene i da će sadržaj mejla završiti na stolu kod Borisa Tadića, a ne u novinama", navodi u svom saopštenju Dragan Ðilas.

On je istakao da, kao što je već više puta rekao, "ne želi da se bilo ko sa Borisom Tadićem obračunava" preko njegovog imena i u tome neće učestvovati.
"Što se tiče samog "Manifesta", koji će, kako razumem, biti objavljen, ljudi koji prate politiku videće da je to praktično u potpunosti prepisan manifest Laburista iz 1997. godine, dakle dokument koji je star 15 godina", navodi Ðilas.
On ističe da su Laburisti, za one koji politiku ne prate, na izborima u Engleskoj u maju 2010. doživeli svoj najveći politički poraz u poslednjih 100 godina.
"Ove činjenice, same za sebe dovoljno govore o političkoj težini "manifesta" i o njegovoj aktuelnosti u današnjem vremenu, pa ga ja dalje ne bih komentarisao", zaključio je Ðilas.
(D. Z. / Tanjug) 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima