≫ 

Dačić: SPS će biti deo parlamentarne većine

Socijalisti podržati Vladimira Orlića, kandidata SNS za predsednika parlamenta . rekao Dačić

  • 3

Lider socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će ta stranka biti deo parlamentarne većine u novom sazivu Skupštine Srbije.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će socijalisti podržati Vladimira Orlića, kandidata SNS za predsednika parlamenta.

Dačić je kazao da će SPS kandidovati Snežanu Paunović za potpredsednicu skupštine, dok će Đorđe Milićević biti zamenik predsednika poslaničke grupe, a lider socijalista njen predsednik.

- Nismo razgovarali o personalnim rešenjima, za desetak dana ćemo o tome - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je skupština bez obzira ostvarila značajne rezultate bez obzira što je bila izložena sumnjama.

Dačić je izrazio punu podršku državnom rukovodstvu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučić za, kako je kazao, borbu koja se vodi za prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Dačić je novinarima u Skupštini Srbije, obraćajući se pred konstitutivnu sednicu, kazao da smo opet svedoci jednostranih poteza Prištine koja ne poštuje nijedan dogovor.

- Pokazalo se da su oni glavni faktor nestabilnosti. Iskazujem punu podršku predsedniku Vučiću da u danima koji su pred nama vodi uspešnu diplomatsku borbu - kazao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA