Usame Zukorlić, nakon izbora za potpredsednika Skupštine Srbije: Nastavljamo muftijin put

Zukorlić je za Dnevni avaz rekao da odnosi sa BiH mogu biti još bolji

  • 20
Usame Zukorlić Foto: Nikola Tomić

Usame Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića, juče je izabran za potpredsednika Skupštine Srbije, a u svojoj prvoj reakciji za Dnevni avaz poručio da svi izabrani moraju biti predstavnici svih naroda bez obzira na nacionalnu, versku ili bilo koju drugu pripadnost.

- Ovaj izbor je za Bošnjake i naše glasače značajan iz razloga što smo dobili značajnu poziciju sa koje ćemo imati uticaj u daljem političkom delovanju u Srbiji. Meni lično ovo poverenje je važno jer je to dužnost koju je obavljao rahmetli muftija. Nastavljamo njegov put – kazao je Zukorlić za portal "Avaza".

On dodaje kako će sa kadrovima Stranke pravde i pomirenja nastaviti politiku muftije Zukorlića.

- U jednom od poslednjih govora u Skupštini rahmetli Muftija je kazao da smo mi "uvek partneri, nikad poltroni i nikad primitivci". Sljedeći korak je imenovanje Vlade i pozicioniranje kadrova Stranke pravde i pomirenja u toj Vladi, u kojoj očekujemo pozicije s kojih ćemo da utičemo na podizanje stepena prava nacionalnih zajednica u ovoj državi, ali i pozicije s kojima ćemo doprineti brzoj realizaciji velikih infrastrukturnih projekata za Sandžak, kao što su autoput, gasovod, pruga, klinički centar i aerodrom – ističe Zukorlić.

Na pitanje da li će učestvovati u novoj Vladi Srbije rekao je:

- U prvoj rundi pregovora smo dobili pozicije u Narodnoj Skupštini a u drugoj rundi ćemo dogovarati i eventualne pozicije u Vladi Srbije.

Kada je reč o odnosima sa BiH, Zukorlić kaže da oni trebaju biti bolji.

- Mi insistiramo da državni vrh Republike Srbije poštuje državu Bosnu i Hercegovinu. Želimo bolje odnose dve države i radit ćemo na tome – ističe Usame Zukorlić, potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Stranke pravde i pomirenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    3. avgust 2022 | 16:57

    Preci nam se u grobu okrecu

  • Саша

    3. avgust 2022 | 17:56

    Зашто користи назив санџак уместо Рашка?!

  • FANTOM

    3. avgust 2022 | 17:10

    Hahahaaaaaaha! Jugoslavija, bratstvo i jedinstvo još umrlo nije a kada će nezna se! 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA