Specijalna predstavnica generalnog sekretara UN: Pozivam Beograd i Prištinu na konstruktivan angažman

Od suštinske je važnosti da se promoviše klima pogodna za istinski dijalog - rekla je Karolina Zijade

  • 7
Ana Brnabić Karolina Zijade Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Uoči sastanka na visokom nivou između Beograda i Prištine u Briselu, specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica Unmika Karoline Zijade pozivala je strane da se konstruktivno angažuju i podrže integritet procesa dijaloga uz podršku EU.

- Od suštinske je važnosti da se promoviše klima pogodna za istinski dijalog. Strane moraju raditi na rešavanju otvorenih pitanja u dobroj veri, koristeći angažman u proteklih 11 godina kako bi osigurale nadogradnju teško stečenih dobitaka u EU kao posredniku u dijalogu - rekla je Zijade, preneo je portal Kosovo onlajn.

Kako se navodi u saopštenju Misije Unmik, Zijade je dodala je da dijalog i kompromis predstavljaju jedini održiv put ka stabilnosti, prosperitetu i sigurnosti za sve.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igi

    17. avgust 2022 | 14:51

    Pa mi cekamo 20 god tu vasu EVROPU.Zato nas lagano ali sigurno upropašcavate. E Zeno razguli i ne laprdaj. Imate vi jako puno vasih problema..

  • Boban

    17. avgust 2022 | 15:45

    Sto ne date onda pola ukrajine rusiji nego naoruzavate ukrajince??. I lepo da im akzete da se dogovore i da sve sto rusija osvoji da je nova rusija, mislim da bi to bilo posteno jer ste napali jednu suverenu drzavu da bi pomogli teroristima da ukradu deo teritorije i sada pricate kako trebamo da se dogovaramo da im poklonimo novu drzavu...

  • Nikolas

    17. avgust 2022 | 14:46

    AKO VI IZ SAVETA BEZBEDNOSTI NEPOSTUJETE REZOLUCIJU 1244 SAVETA BEZBEDNOSTI ONDA NAM SVIMA DOLAZI KRAJ U OGNJU APOKALIPSE !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA