≫ 

Borelj posle sastanka sa Vučićem i Kurtijem: Danas bez dogovora, nastavljamo razgovore, ne odustajem

Danas su u Briselu održane dve runde dijaloga između Beograda i Prištine

  • 6
Đozep Borelj Foto: Printscreen/Youtube/Tanjug

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost izjavio je da delegacije Beograda i Prištine danas nisu postigle dogovor u dijalogu u Briselu, ali da je dogovoren nastavak razgovora narednih dana.

Kako istako, do 1. septembra do kada je odložena odluka Prištine o preregistraciji vozila i ličnim dokumentima, ima još vremena i da on neceh odustati od traženja rešenja.

- Nismo stigli do dogovora, ali ovo nije kraj priče. Oba lidera saglasila su se da proces treba da se nastavi narednih dana - rekao je Borelj na konferenciji za novinare posle današnjih razgovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Borelj je istakao da su lideri saglasni da treba nastaviti razgovore i tražiti rešenje za smirivanje situacije na KiM.

- Videli smo tenzije oko tablica, dokumenata. Ne želimo da vidimo tenzije u narednom periodu i strane će biti odgovorne za eventualnu eskalaciju. Nažalost, nismo došli do dogovora danas, ali oba lidera su rekla da proces treba da se nastavi i to će se desiti u narednim danima. Ja ne odustajem. Moramo da tražimo rešenja - poručio je Borelj.

Šef evropske diplomatije kaže da veruje da su Vučić i Kurti razumeli da ne postoji alternativa dijalogu, kao i da su se složili da se nastavi sa diskusijom u narednom periodu, da se proces normalizacije ubrza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nexxx

    18. avgust 2022 | 17:43

    Samo 1244

  • Ja, pa ja

    18. avgust 2022 | 18:28

    Eto, saznali smo sve u par reci sta se desilo. Ne mora sutra da drzi konferenciju i pravi dramu 2 sata na svim tv stanicama.

  • Noni

    19. avgust 2022 | 07:24

    Neka povuce priznanje svi samo amerikanci da ostanu treba nam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA