≫ 

Zakazana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke: Odluka o mandataru sutra u 17 časova

U najužem izboru su Miloš Vučević i Ana Brnabić

  • 7
SNS PREDSEDNISTVO SEDNICA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sednica Predsedništva SNS zakazana je za sutra u 17 sati, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Na njoj će se raspravljati o kandidatima za madatara nove Vlade Srbije.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je ranije da su dva imena u najužem izboru: premijerka Srbije Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je jutros, gostujući na televiziji, rekao da postoji opcija i da koalicioni partner predloži svog madantara i da SNS to prihvati ili da SNS da svog madantara.

Smatra da je politički logično da SNS, kao stranka koja je dobila najveće poverenje građana, predloži budućeg predsednika vlade i odluči sa kime će stranka ući u vladu, za šta, takođe, postoji nekoliko opcija.

Rekao je da će buduća vlada biti manjinski inkluzivna, odnosno da će SNS insistirati da manjinske stranke participiraju u izvršnoj vlasti i to na višem nivou nego što je to bilo ranije, kako bi pokazali da je Srbija otvorena država za sve njene građane.

Vučević je kazao da će SNS razmatrati formiranje vlade i sa dugogodišnjim koalicionim partnerima SPS-om i Jedinstvenoj Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA