Srpske nevladine organizacije pozvale Prištinu da formira Zajednicu srpskih opština

Zahtev su uputili: CASA, ACDC, Severna Mitrovica Crno beli svet (CBS) i Severna Mitrovica Forum za razvoj i multietničku saradnju (FDMC)...

  • 0
Zajednica srpskih opština logo Foto: Promo

Organizacije civilnog društva iz srpske zajednice na KiM okupljene u okviru OPEN inicijative zatražile su danas od vlade u Prištini da sprovede odredbe Briselskog sporazuma i pristupi osnivanju Zajednice srpskih opština (ZSO).

Te organizacije su navele da je osnivanje ZSO "obaveza preuzeta tokom pregovora u Briselu" koju je ratifikovala kosovska skupštin, pa samim tim vlada privremenih prištinskih institucija "mora naći načina da sprovede njenu implementaciju", saopštio je Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER)

- Otuda očekujemo od Vlade Kosova da što pre pokrene sve neophodne korake kako bi se osnovala Zajednica/Asocijacija srpskih opština u skladu sa principima koji su dogovoreni u Briselu - navodi se u saopštenju.

Zahtev prištinskim vlastima uputili su Centar za afirmativne društvene akcije (CASA), Severna Mitrovica Centar za zastupanje demokratske kulture (ACDC), Severna Mitrovica Crno beli svet (CBS) i Severna Mitrovica Forum za razvoj i multietničku saradnju (FDMC).

Poziv su uputile i Gračanica Humani centar Mitrovica (HCM), Severna Mitrovica Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER), Zubin Potok Nova društvena inicijativa (NSI), Severna Mitrovica NVO Aktiv, Severna Mitrovica NVO Komunikacija za razvoj društva (CSD), Gračanica Radio Kim, Gračanica UPŽ Avenija, Laplje selo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA