Stano: Evropska unija podstiče vlasti Srbije da omoguće održavanje Prajda

Stano je poručio da EU podržava jednakost i odbacuje sve oblike diskriminacije

  • 15
Parada ponosa London Foto: Tanjug/AP

Nakon najave otkazivanja Evroprajda, Evropska unija podstiče srpske vlasti da nastave komunikaciju sa organizatorima kako bi se pronašlo rešenje za njegovo održavanje u miru i bezbednosti, izjavio je danas potparol Evropske komisije Peter Stano.

On je u pisanoj izjavi za medije naglasio da EU pridaje veliku važnost tome da se ovaj Prajd održi u mirnim okolnostima i uz bezbednost učesnika.

Stano je poručio da EU podržava jednakost i odbacuje sve oblike diskriminacije, podsećajući da je Evroprajd prvi put održan 1992. godine i zalaže se za jednaka prava LGBTIQ+ osoba širom Evrope.

- Očekujemo da se naši najbliži partneri posvete zaštiti i unapređenju ljudskih prava. Ovo uključuje poštovanje prava LGBTIQ+ osoba, uključujući njihovo pravo na slobodu okupljanja i izražavanja, u skladu sa ustavom i međunarodnim obavezama u vezi sa ljudskim pravima - naveo je Stano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg.

    2. septembar 2022 | 10:53

    Održite ga vi u vasoj 🇪🇺 EU u miru i dajte im sva prava, a Srbiju ostavite na miru da sama rešava svoje probleme koje ste i vi sami napravili!

  • Vanja

    2. septembar 2022 | 10:50

    Vojska i policija moraju biti spremni za KiM ako dole izbinu nemiri. Nece valjda da puste Srbe na milost i nemilost siptarima kako bi cuvali guzolisce i svetsku bagru.

  • Srbin

    2. septembar 2022 | 11:12

    Održavajte ga vi u vasoj EU, ovde NE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA