≫ 

Pahor najavio šta će reći u Prištini: "Dijalog mora da bude dinamičniji, ima suviše nepoverenja"

Istakao je i da sporazumi koji su potpisani moraju da se implementiraju i da je uvek u Prišitni govorio da mora da bude ispunjena obaveza o stvaranju ZSO

  • 0
Aleksandar Vučić, Predsednik Slovenije Borut Pahor Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Slovenije Borut Pahor rekao je danas da će njegova poruka tokom predstojeće posete Prištini biti da dijalogom treba rešiti preostala aktuelna pitanja u septembru i oktobru, kao i da je nedavno postignuti dogovor oko dokumenata dokaz da je to moguće uz političku volju.

Pahor je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odgovarajući na pitanje novinara TV Slovenije kakva će biti njegova poruka u sredu Prištini jer odnose sa Beogradom opterećuje pritanje tablica, prenosi Tanjug.

- Šta cu reći u Prišitni. Da dijalog mora da bude dinamičniji, da ima suviše nepoverenja, i da osim Beograda i Prištine ta komplikovana pitanja niko ne može da resi, a da njihovo izbegavanje ne vodi nigde - rekao je Pahor.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Istakao je i da sporazumi koji su potpisani moraju da se implementiraju i da je uvek u Prišitni govorio da mora da bude ispunjena obaveza o stvaranju ZSO.

Pahor je podsetio da je kao veliki prijatelj Beograda i Prištitne pokrenuo inicijatvu da se pokrene dijalog, da se dijalog pokrenuo, ali da nije došlo do rešenja koja bi svi želeli, kao i da ga brine što poverenje u međuvremenu smanjeno.

On je zahvalio Vučiću i obema stranama što su do neke mere rasteretile, kako je rekao, veliko nagomilavanje nepoverenja što se tiče tablica i drugih pitanja.

Vučić je uz ovaj odgovor svog slovenačkog kolege, dodao da problemi sa Prištinom tek predstoje oko tablica i formiranje ZSO, ali da očekuje da će će uz podršku Pahora ti problemi biti rešavani na miran nacin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA