≫ 

Specijalni sud produžio pritvor Kadriju Veseljiju

Odbrana Veseljija je nekoliko puta ove godine tražila da se on pusti da se brani sa slobode, ali je Specijalni sud sve te zahteve odbio

  • 3
Kosovo, sud za ratne zločine u Hagu Kadri Veselji

Foto: Tanjug/AP

Specijalizovana veća u Hagu produžila su pritvor bivšem predsedniku Skupštine Kosova Kadriju Veseliju, saopštio je Specijalni sud.

U obrazloženju odluke, specijalni sud je naveo opasnost od bekstva, uticaj na svedoke, uništavanje dokaza, prenosi kosovo-online.com.

Protiv Veseljija i još trojice optuženih vođa bivše OVK, Hašima Tačija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija Kancelarija Specijalizovanog tužioca je krajem aprila proširila optužnicu u kojoj ih tereti da su počinili i ratne zločine u Gnjilanu, Budakovu i Semetištu.

Optužnica protiv ove četvorice potvrđena je 26. oktobra 2020. godine i prema njoj, terete se da su sa drugim članovima udruženog zločinačkog poduhvata imali zajednički cilj da obezbede i vrše kontrolu nad celim Kosovom uz pomoć zastrašivanja, maltretiranja, upotrebe nasilja i eliminacije onih koje smatraju političkim protivnicima.

Odbrana Veseljija je nekoliko puta ove godine tražila da se on pusti da se brani sa slobode, ali je Specijalni sud sve te zahteve odbio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kika

    27. septembar 2022 | 10:15

    Neka ostanu tamo, nije im mesto na slobodi.

  • Milan

    27. septembar 2022 | 10:56

    Kako to kad je on gospodar Kosova 😂😂😂

  • Vucko za koj svoj imas biu.

    27. septembar 2022 | 21:10

    I sta ista radi. Hoce li ikad uraditi posao ili ne. Zasto su placeni, da sede u fotelji i surfuju na dunavu, kroz internet. Samo im predoci strategiju, i dobices rezultat. Tito je rekao sta je problem. I mozes naci odgovor, nemoj ides u nuklearku sa dresom partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA