• 0

Kacin kritikovao objavljivanje iskaza svedoka o trgovini organima

- Snimci stvaraju traume ne samo porodicama koje tragaju za svojim najbližima, nego i celom društvu - rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

  • 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin kritikovao je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zbog objavljivanja u medijima iskaza zaštićenog svedoka o trgovini ljudskim organima.
- Nadam se da su (tužilac za ratne zločine Vladimir) Vukčević i (zamenik tužioca) Bruno Vekarić svesni posledica te odluke po emocije onih koji tragaju za svojim najbližima koji su nestali, ali i potencijalnih posledica po kredibilitet Srbije - rekao je Kacin na Šestom interparlamentarnom sastanku EU-Srbija.

On je objasnio da je reagovao na izjavu Dubravke Filipovski, koja je tokom rasprave u skupštini rekla da Srbija traži da se istraže i kazne svi odgovorni za trgovinu ljudskim organima.
- Reagovao sam kako neko ne bi zaključio da mi ne polažemo nikakvu pažnju na to. Mi se time veoma ozbiljno bavimo - kazao je Kacin.
On je rekao da će se danas sastati s predstavnicima porodica nestalih.
- Ti snimci, te izjave stvarno stvaraju traume ne samo porodicama nego i celom društvu. Kada neko to uradi tako, na takav način, mora snositi posledice - rekao je Kacin.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima