Kacin kritikovao objavljivanje iskaza svedoka o trgovini organima

- Snimci stvaraju traume ne samo porodicama koje tragaju za svojim najbližima, nego i celom društvu - rekao je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

  • 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin kritikovao je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zbog objavljivanja u medijima iskaza zaštićenog svedoka o trgovini ljudskim organima.

- Nadam se da su (tužilac za ratne zločine Vladimir) Vukčević i (zamenik tužioca) Bruno Vekarić svesni posledica te odluke po emocije onih koji tragaju za svojim najbližima koji su nestali, ali i potencijalnih posledica po kredibilitet Srbije - rekao je Kacin na Šestom interparlamentarnom sastanku EU-Srbija.

On je objasnio da je reagovao na izjavu Dubravke Filipovski, koja je tokom rasprave u skupštini rekla da Srbija traži da se istraže i kazne svi odgovorni za trgovinu ljudskim organima.

- Reagovao sam kako neko ne bi zaključio da mi ne polažemo nikakvu pažnju na to. Mi se time veoma ozbiljno bavimo - kazao je Kacin.

On je rekao da će se danas sastati s predstavnicima porodica nestalih.

- Ti snimci, te izjave stvarno stvaraju traume ne samo porodicama nego i celom društvu. Kada neko to uradi tako, na takav način, mora snositi posledice - rekao je Kacin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA