EKSKLUZIVNO: Zoran Janković: Neću da budem novi Sanader!

"Neću da verujem da moje hapšenje ima političku pozadinu. Neću biti novi Sanader, nema razloga za to i ne verujem da će jučerašnja istraga imati posledica po moju političku budućnost, a na biračima u Sloveniji je da kažu svoje", ekskluzivno za Telegraf kaže gradonačelnik Ljubljane

  • 0

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, koga je juče specijalna policije Slovenije privela i maltene ceo dan zadržala na ispitivanju zbog navodne zloupotrebe 10 miliona evra iz budžeta prilikom izgradnje sportsko-poslovnog kompleksa "Stožice", ističe u razgovoru za Telegraf da će svoju funkciju nastaviti da obavlja uobičajeno i da nema razloga da bude "novi Sanader".

- Nastaviću da obavljam svoju funkciju uobičajeno i to se neće odraziti na svakodnevne dužnosti. Prvi put čujem za poređenje sa Sanaderom, jer nema razloga za tako nešto. Neću da budem "novi Sanader", jer se tako nešto neće desiti - kaže Janković za naš portal.

On napominje da nije imao nikakve nagoveštaje o akciji policije, kao i da su se operativci tamošnjeg MUP-a bili izuzetno korektni.

- Nisam imao nikakvih najava o jučerašnjoj istrazi. Ja nisam bio uhapšen, već sam sarađivao sa policijom, i oni su obavili istragu kod mene kući i na mom radnom mestu. Svoj posao su obavili korektno. Istražitelji su sve, što bi im moglo pomoći pri istrazi, odneli sa sobom. Dokumente koje su zaplenili, dostupni su javnosti, i već su ih i pre imali - ističe Janković.

Gradonačelnik Ljubljane ne želi da komentariše spekulacije koje su se tokom dana pojavile u Sloveniji da njegovo hapšenje ima političku konotaciju.

- U više navrata tokom jučerašnjeg obraćanja medijima naglasio sam da ne želim o tome uopšte da razmišljam, jer verujem u pravnu državu - dodaje gradonačelnik Ljubljane.

On ističe da jučerašnji događaji neće imati veze sa budućim tokom njegove političke karijere.

- Ne verujem da će se jučerašnja istraga imati posledice na moju buduću političku delatnost, a na biračima u Sloveniji je da iskažu svoje mišljenje - zaključuje nesuđeni premijer Slovenije, čija je stranka Pozitivna Slovenija, iako osnovana svega nekoliko meseci pred poslednje izbore, osvojila na njima najviše glasova.

Zoran Janković rođen je u smederevskom selu Saraoci, odakle je krenuo u život, da bi nakon školovanja u Ljubljani, počeo karijeru uspešnog poslovnog čoveka. Nakon dugogodišnjeg vođenja slovenačkog trgovačkog giganta "Merkator", već drugi mandat je na mestu prvog čoveka slovenačke prestonice.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA