≫ 

Ministar Vučević: Dron došao iz pravca Kosova i Metohije

- Videćemo ko je vlasnik i proizvođač drona, imaćemo i jasnu sliku u narednim danima odnosno satima - rekao je Vučević

  • 82
Miloš Vučević Foto: ATA Images

Vojska Srbije je danas oko 17.15 časova oborila dron iznad kasarne u Raški, a prethodno je bilo uočeno posmatranje i izviđanje kasarne. U skladu sa naređenjem vrhovnog komadanta dejstvovala je vojska i oborila dron.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dron, koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški, je oboren primenom mera elektronskog ometanja.

Prema rečima ministra odbrane Miloša Vučevića, Vojska Srbije je postupajući po naredbi predsednika Srbije dejstvovala na bespilotni objekat koji je dolazio iz pravca Jarinja, koji je uočen iznad vojnih objekata garnizona Raška. On je čestitao pripadnicima Vojske Srbije.

- Pravac kretanja jasno ukazuje s kog područja dolazi dron, istraga će utvrditi vrstu drona - rekao je ministar. - Videćemo ko je vlasnik i proizvođač drona, imaćemo i jasnu sliku u narednim danima odnosno satima. To pokazuje da se ne šalimo, da nikom ne pretimo, ne igramo se ratnih igara, ali smo vrlo odlučni da Srbiju štitimo. Srbija više nije džak za udaranje.

Prema Vučevićevim rečima, svako može sam da zaključi do kakvih su oni informacija hteli da dođu.

- Uvek se negde vrzmaju iznad vojnih objekata. Verujem u sve snage bezbednosti, govorim i o pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, agencija... Nama se ne ratuje, niko ne zvecka oružjem, stradali smo u 20. veku i kad je trebalo i kad nije trebalo. Ali to ne znači da smo slabi i da smo kukavice. Nemojte potcenjivati Srbiju - naveo je Vučević.

U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata.

Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata, navelo je Ministarstvo odbrane.

Video: Sve je pod vodom: Snimci iz drona pokazuju razmere katastrofe u BiH

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza i Komina

    2. novembar 2022 | 19:24

    Pošto mleko, meso, ulje, jaja, gorivo...... Koga boli uvo za vaše dronove.

  • Samo pitam

    2. novembar 2022 | 18:40

    A kada cete nas zastititi od ovih sto nam paraju nebo i bacaju kojekakve otrove da se pogusimo. Lete i leti i zimi neprestalno?

  • sale

    2. novembar 2022 | 18:34

    Da li je istina da je dron oboren tehnologijom Zeljka Mitrovica?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA