Simić: Ostavke neopozive, ostavljen prostor za pregovore

Potpredsednik Srpske liste ocenio da potez predstavnika Srba potvrđuje opredeljenost za poštovanje međunarodnog prava

  • 3
Kosovo i Meothija, izbori na Kosovu Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić pozvao je danas sve Srbe sa KiM da dođu na skup zakazan za podne u severnom delu Kosovske Mitrovice i pošalju poruke mira, istakavši da su ostavke predstavnika Srba u prištinskim institucijama neopozive, ali i da je ostavljen prostor da se razgovara.

- Ja pozivam i sada sve Srbe da dođu na skup i da pokažu ko je naša država, ko je naš predsednik i kome mi pripadamo. Naša država je Srbija, mi drugu nemamo i nećemo - rekao je Simić gostujući na TV Prva.

Kako je kazao, potez povlačenja Srba sa severa pokrajine iz prištinskih institucija je rezultat dugogodišnje čekanja da Priština sprovede ono što je potpisano.

- Pre svega, ostavke koje smo podneli su neopozive, ali ostavili smo prostor da se razgovara i da Priština konačno posle devet godina počne da poštuje Briselski sporazum. Želim da napomenem da naši zahtevi potvrđuju našu opredeljenost poštovanju međunarodnog prava - kazao je Simić.

Simić je rekao da su Srbi na KiM razočarani i neadekvatnim reakcijama međunarodne zajednice na poteze Prištine.

- EU u svojim anemičnim saopštenjima poziva Prištinu da formira ZSO - kazao je Simić.

On je objasnio da ideja o napuštanju institucija nije od juče i da su i ranije predlagali predsedniku Aleksandru Vučiću da to urade.

Video: (UŽIVO) Telegraf u Kosovskoj Mitrovici: Ori se pesma, svuda istaknute zastave Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    6. novembar 2022 | 11:54

    Nevraćajte se u kosovske institucije dok šipci ne formiraju zajednicu Srpskih opština . A ovi iz eu neka udaraju glavom o zid ako vole šiptare eto im prilike da ih odvedu u njihove države . Niko nesme da prizna KIM kao nezavisnu državu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA