Priština nastavlja: Podignuta optužnica protiv Srbina zbog sumnje za ratni zločin

Njemu je određen pritvor po rešenju sudije, do nove odluke suda

  • 1
Sudija, sudski čekić, presuda

Foto: Shutterstock

Specijalno tužilaštvo u Prištini saopštilo je danas da je u Osnovnom sudu podignuta optužnica protiv muškarca srpske nacionalnosti zbog sumnje da je počinio "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Okrivljeni Č. J. optužen je da je, za vreme sukoba na Kosovu i Metohiji, od januara 1998. do 21. juna 1999. godine, na teritoriji opštine Istok, u dosluhu sa drugim licima učestvovao u mučenju civila, javlja "Ekonomija onlajn", a prenosi Tanjug.

Tužilaštvo tvrdi da je kroz istrage pruženo dovoljno relevantnih pravnih dokaza za sumnju da je okrivljeni učestvovao i doprineo izvršenju krivičnog dela.

Njemu je određen pritvor po rešenju sudije, do nove odluke suda.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je početkom juna da su pripadnici kosovske policije u Istoku uhapsili Srbina Časlava Jolića (54) dok je obavljao uobicajene administrativne poslove i da je to učinjeno pod sumnjivim okolnostima.

Kancelarija je navela i da je Jolić otac četvoro dece sa boravištem u centralnoj Srbiji, koji je godinama odlazio na Kosovo i Metohiju i pune 23 godine nije imao nikakav problem da do hapšenja uđe ili boravi na prostoru KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    18. novembar 2022 | 15:53

    Dokle visee...njihovi se setaju dobijaju isprave grade po Bg-u...sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA