• 0

Žiofre: "Rezolucija EP važna, ali pregovore vodi Evropska komisija"

U aktuelnim okolnostima, kako kaže šef Delegacije EU u Srbiji, ono što je potrebno Uniji jeste veći angažman zemalja kandidata

  • 0
UST GRAĐANI ZAKONI

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre izjavio je danas da je rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji važan dokument, ali da se pregovori vode između zemlje kandidata i Evropske komisije.

Žiofre je to rekao na konferenciji za štampu sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, a odgovarajući na pitanje da li to što zvaničnici u Srbiji govore da rezolucija nije obavezujući dokument umanjuje važnost poruka koje stižu iz Evropskog parlamenta.

"Rezolucija Evropskog parlamenta koja je usvojena juče je važan dokument, koji treba pažljivo da čitamo, sadrži mišljenja parlamenta koje je usvojeno velikom većinom, ali pregovori se vode između zemlje kandidata i Evropske komisije. Ono što Komisija predloži zemlje članice moraju da prihvate", rekao je Žiofre dodajući da se na isti način sprovodi i upravljanje IPA fondovima, prenosi Tanjug.

U aktuelnim okolnostima, kako kaže šef Delegacije EU u Srbiji, ono što je potrebno Uniji jeste veći angažman zemalja kandidata.

"Mislimo da pomoć koju pružamo Zapadnom Balkanu i Srbiji je tu da pomogne građanima i promoviše reforme i tako planiramo da nastavimo da radimo", kazao je.

(Telegraf,.r

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok