≫ 

Vučić se sastao s predsednikom parlamenta Norveške

On je započeo prvu radnu posetu Norveškoj u svojstvu predsednika Srbije

  • 0
PASULJANSKE LIVADE VEZBA VUCIC Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je, u okviru dvodnevne posete Oslu, započeo sastanke sa najvišim zvaničnicima Norveške i prvo posetio norveški parlament.

Vučić se sastao sa predsednikom parlamenta Norveške Masudom Garahanijem.

Vučić je tako započeo prvu radnu posetu Norveškoj u svojstvu predsednika Srbije, nakon što je u Beogradu pre dve sedmice održana konferencija zajedno sa Norveškom i zemljama Zapadnog Balkana o mogućnostima ulaganja u obnovljive izvore energije.

Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Republike Srbije i Kraljevine Norveške, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" napisao da je predsedniku norveškog parlamenta zahvalio na tome što je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji.

"Ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći našim reformskim procesima, a posebno u modernizaciji našeg energetskog sistema", naveo je predsednik Srbije.

Vučić je ranije najavio da Srbija treba da sprovede reformu u sektoru energetike i diverzifikuje izvore snabdevanja gasom i naftom, kao i da poveća ulaganja u obnovljive izvore energije i da će joj u tome pomoći Norveška, koja jedan od lidera u toj oblasti i zelenoj tranziciji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović, koja je u delegaciji Srbije, sastaće se sa državnim sekretarom u Ministarstvu gasa i energetike Norveške Andreasom Bjelandom Eriksenom i razgovarati o saradnji dve zemlje u oblasti energetike.

Vučić će zatim imati radni ručak koji će predsednik Vlade Norveške Junas Gar Store prirediti u čast predsednika i delegacije Srbije u vili norveške vlade.

Predsednik Vučić će se sastati i sa kraljem Haraldom Petim i prestolonaslednikom Hokonom, a planirano je i da položi vence na spomenik stradalim Jugoslovenima u Norveškoj u Drugom svetskom ratu uz vojne počasti.

Vučić će, kako je predviđeno, prvi radni dan u Norveškoj završiti posetom ambasadi Srbije u Oslu i večerom sa norveškim privrednicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA