Dačić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva: Ima prostora za unapređenje saradnje

Sagovornici su se složili da još uvek ima dosta prostora za unapređenje saradnje

  • 0
SNS VLADA VUCIC Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Džejmsom Kleverlijem, na marginama Ministarskog sastanka OEBS u poljskom gradu Lođu, prenosi Tanjug.

Tokom otvorenog razgovora, istaknut je obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u svim oblastima od interesa za dve zemlje, stoji u saopštenju MSP Srbije.

Dodaje se da je, u kontekstu zajednički izražene želje za daljim intenziviranjem političkog dijaloga na najvišem nivou, ministar Dačić iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima i unapređenje saradnje u različitim oblastima, između ostalog u multilateralnim organizacijama kao što je OEBS, koje su ključne za mir i stabilnost u Evropi.

Kako se navodi, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Sagovornici su se složili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje i promovisanje bilateralne saradnje, naročito kroz promovisanje pozitivnih primera saveznistva iz zajedničke prošlosti.

Šef srpske diplomatije napomenuo je da se ove godine obeležava 185 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa sa Ujedinjenim Kraljevstvom, te iskoristio ovo kao povod da pozove šefa Forin ofisa Kleverlija u bilateralnu posetu Srbiji.

Video: Dačić upozorio srpske turiste: Izbegavajte putovanja u Ankaru zbog mogućih terorističkih napada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA