≫ 

Došli su s automatima, čule su se detonacije, koleginica je završila u Hitnoj: Svedok incidenta u Mitrovici

Petar Trajković kaže da se nada da se narednih dana neće ponavljati ovakve situacije s obzirom da su prostorije OIK demolirane, ali da napetost među građanima Severne Mitrovice svakako postoji.

  • 3
Demolirane kancelarije, Kosovo PA

Petar Trajković, direktor Uprave za sport u Severnoj Mitrovici, čije se prostorije nalaze odmah pored prostorija opštinske izborne komisije, u koje su danas uz pratnju kosovske policije upali njeni albanski članovi, kaže da je situacija u jednom momentu bila vrlo napeta.

Pred kraj radnog vremena, čuli smo lomljavu, lupanje vratima, a zatim i tri snažne eksplozije. Pogledao sam kroz prozor i video naoružane policajce koji su u rukama držali automate, ali i naoružane policajce u civilu. Zaposleni su doživeli stres od detonacija, pogotovo žene, jednu smo koleginicu morali da vodimo i u hitnu”, kaže Trajković za Kosovo onlajn.

Dodaje da je ovakav način upada u nečije prostorije za svaku osudu i da je sve ovo moglo da se organizuje na miran način.

“Sve ovo je moglo drugačije da se sprovede, na miran i demokratski načina, a ne upotrebom bombi i oružja”, dodaje Trajković.

Na pitanje da li je bilo ikakvih najava da će do ovoga doći, Trajković kaže da nije.

“Mi ništa nismo znali, radili smo svoj posao i bili na svojim radnim mestima, sve dok se posle radnog vremena nije sve ovo izdešavalo”, dodao je.

Trajković kaže da se nada da se narednih dana neće ponavljati ovakve situacije s obzirom da su prostorije OIK demolirane, ali da napetost među građanima Severne Mitrovice svakako postoji.

“Kancelarije koje su bile namenjene za obavljane funkcija OIK nisu u funkciji jer su totalno demolirane, videćemo šta će se dešavati”, zaključuje Trajković.

Situacija u Severnoj Mitrovici je trenutno mirna, građani i zaposleni su se razišli i otišli svojim kućama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vaapaj

    6. decembar 2022 | 16:59

    I sta cemo mi EU ovakvi Kosovo je rak rana Srb. Nema ovde spasa a ni resenja nikad bez teskog rata celog sveta😔😔😔😔😔

  • Lord

    6. decembar 2022 | 17:07

    Da li je taj Petar Trajkovic u rodu sa Radom Trajkovic,zna li neko?Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA