Vučić: Uskoro odluka o gej paradi!

Odluka o tome da li će Parada ponosa biti održana biće doneta narednih dana, kaže prvi potpredsednik Vlade. Srbija nije hajdučka država, u kojoj će se nekome suditi bez dokaza, iako se "zna sve što se dešavalo u Agrobanci", dodaje on

  • 0

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da će narednih dana biti doneta odluka o tome da li će Parada ponosa biti održana.

- Narednih dana ćemo imati sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kome ćemo razgovarati s premijerom (Ivicom Dačićem), koji je zatražio mišljenje svih službi, pa ćemo tada doneti odluku - rekao je Vučić, koji je i sekretar Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Govoreći o borbi protiv korupcije, Vučić je rekao da je dokazivanje krivice osumnjičenih ključni problem. On je istakao da Srbija nije hajdučka država, u kojoj će se nekome suditi bez dokaza, iako se "zna sve što se dešavalo u Agrobanci".

- U "Agrobanci" se sprovodila velika pljačka. Uzimani su veliki kolaterali, zakon je krešen na sve moguće načine. Neko je video da je ta banka ozbiljna, pa su hteli da je uzmu, međutim, izborni rezultati su to pokvarili, pa je osnovana Nova Agrobanka - dodao je on.

Prema njegovim rečima, "bio je umešan istaknuti biznismen i nekoliko ljudi iz politike, koji su bili u banci i direktna veza sa Vladom".

- Poznato nam je kako je napravljen taj krug, ali problem je doći do toga da u tužilaštvu imate dokaze i pobedite branioce pred sudom - napomenuo je Vučić.

On je istakao da je "Agrobanka" metafora funkcionisanja celog sistema, odnosno razaranja i pljačke države.

- Potpuno neverovatne stvari su se dešavale kod nas samo zato što je neko imao političku vezu, ali to treba dokazati pred sudom. Ako tužioci uspeju da pronađu biće krivičnog dela, to ćemo da gonimo. Ako ne možemo, izvinićemo se, reći da pravni poredak postoji, ali pošto ovo nije hajdučka država, ne možemo da ih gonimo bez dokaza - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA