Srpska lista najoštrije osudila napade na Srbe na KiM: "To je delo sistematske kampanje protiv srpskog naroda"

- Cilj je zastrašivanje čime se još više podižu tenzije na ovim prostorima - naveli su iz Srpske liste

  • 5
Goran Rakić, Srpska lista, Vlada Srbije Goran Rakić / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Iz Srpske liste najoštrije su osudili napad Aljbina Kurtija na Srbe na Kosovu i Metohiji.

- Srpska lista najoštrije osuđuje sinhronizovani napad Aljbina Kurtija protiv Srba i na severu i na jugu Kosova i Metohije sa ciljem proterivanja Srba sa svojih vekovnih ognjišta - saopštili su. 

Naveli su da su nasrtaji Kurtijevih specijalaca na poštene srpske porodice u Velikoj Hoči koje teškom mukom obrađujući svoju zemlju hrane svoju decu i porodice, kao i upad u obdanište u Leposaviću dok deca spavaju, delo sistematske kampanje protiv srpskog naroda, sa ciljem zastrašivanja čime se još više podižu tenzije na ovim prostorima.

- Danas Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada. Prestrašuju svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika - piše u saopštenju i dodali da teror kojem je izložen narod na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi.

- Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini a koje može da izazove haos na ovim prostorima. Tiranija i teror Aljbina Kurtija se mora zaustaviti jer se njegovim nasilnim akcijama i provokacijama mesecima unazad ugrožava mir, a to se ne sme dozvoliti, niti se sme prećutati - zaključili su iz Srpske liste.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubisa

    8. decembar 2022 | 16:40

    Vi samo znate da osudjuje i sve sto se desi vi najostrije osudjujete. Ostim toga nista drugo ne znate

  • Soko

    8. decembar 2022 | 16:31

    Aman ljudi dosta osuda .To vise ne pije vodu.Mozete li vi obezbediti normalan život ovom napocenom narodu ili ne.Nemaju oni nista od vasih osuda.Tu Rec izbacite iz recnika

  • Kalabic

    8. decembar 2022 | 17:10

    Samo to I znate da radite,I nista drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA