≫ 

"Izgleda umorno, spavao je na stolici" Tužilaštvo traži 30 dana pritvora za Dejana Pantića

Pantićev advokat smatra da on treba da bude pušten na slobodu ili da mu bude određen kućni pritvor

  • 4
Dejan Pantić Foto: Privatna arhiva

Ročište Dejanu Pantiću koji je uhapšen u petak na prelazu Jarinje kada se sa porodicom vraćao iz Raške završeno je danas u 13 časova, a tužilaštvo je tražilo meru pritvora od 30 dana, izjavio je njegov advokat, prenosi Tanjug.

Advokat Srđan Mitrović rekao je za Kosovo onlajn da je tužilac tražio meru pritvora od 30 dana, iako je ona protivna zakonu, i dodao da očekuje da odluka bude doneta u narednim satima.

- Dejan se nalazi u objektu u Jarinju, izgleda umorno, požalio mi se da je spavao na stolici - rekao je Mitrović.

Dodaje da je zahtev tužioca za određivanje mere pritvora od mesec dana uhapšenom Pantiću protiv zakona jer nije bilo nikakvih obrazloženja o samoj meri.

- Izneo sam tvrdnju da se radi o veoma poštenom čoveku, da je on u vreme za koje se sumnjiči da je počinio krivično delo kupovao hleb i predložili smo da kao dokaz uzmu video snimke sa nadzornih kamera od Ulice Knjaza Miloša, preko Bošnjačke do njegove zgrade, kao i snimak sa zgrade Direkcije za stambeno koja se nalazi odmah do zgrade Pantića - kaže advokat.

Ističe da je predložio da uhapšeni Pantić bude pušten na slobodu ili da mu bude određen kućni pritvor.

Mitrović kaže da Pantić, iako srčani bolesnik, još uvek nije dobio svoju terapiju, ali da mu je rečeno da će mu ona u najskorije vreme biti dostavljena.

- Nije popio terapiju, ja sam pitao sudiju kako da mu to dostave i on je ostao nedorečen - kaže Mitrović, koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pantić, bivši pripadnik kosovske policije, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio prištinske institucije, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, uhapšen je u petak na prelazu Jarinje kada se sa porodicom vraćao iz Raške. Tereti se za krivično delo "izvršenje terorističkog akta".

Video: Predsednik Vučić ugostio porodicu Srđana Petrovića iz Velike Hoče kojoj je oduzeto vino

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    12. decembar 2022 | 16:25

    Zasto Srbija ne hapsi siptare kad dolaze iz Evrope na Kosovo?Da se proveri ko je bio u ovk...

  • Zika

    12. decembar 2022 | 17:06

    A zasto nasa policija ne hapsi isto kao i njihova. Predju sipci granicu ti ga optuzis za terorizam nadjemo svedoke i bup 15 meseci. Oko za oko zub za zub pa da vudimo onda!

  • Nes

    12. decembar 2022 | 16:28

    Da Bog da nestali sa svetog Kosova,svi do jednoga, ,teroristi,izdajnici I neljudi Albanski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA