≫ 

Kosovska policija: Stakla na lokalima u vlasništvu Srba popucala zbog šok bombe

Policija sa svojim jedinicama, uključujući i jedinicu za borbu protiv terorizma, preduzima intenzivne radnje u istrazi, piše u saopštenju

  • 2
Bošnjačka mahala Foto: Privatna arhiva

Kosovska policija saopštila je povodom incidenta u severnom delu Kosovske Mitrovice u kojem su rano jutros polomljeni prozori na lokalima u vlasništvu Srba, da je lomljavu izloga izazvala eksplozija šok bombe, kao i da se sumnja da su napravu bacili pripadnici ''organizovanih kriminalnih struktura'', piše Tanjug.

- Dana 19.12.2022, oko 02.20 časova, tokom noći, u severnom delu Mitrovice, tačnije u blizini raskrsnice Tehničke škole prijavljena je eksplozija dezorijentacione bombe (šok bombe). Usled ove eksplozije prijavljeno je da je polomljeno nekoliko prozora na četiri lokala (objekta), od kojih se u dva ne odvija biznis - navodi se u saopštenju kosovske policije objavljenom na Fejsbuku.

Prema prvim informacijama, kako se dodaje, ''sumnja se da bi eksplozija mogla biti krivično delo organizovanih kriminalnih struktura i nastavak napora da se podignu tenzije i destabilizuje situacija, u cilju širenja osećaja nesigurnosti i straha''.

Dodaje se da policija sa svojim jedinicama, uključujući i jedinicu za borbu protiv terorizma, preduzima intenzivne radnje u istrazi ovog slučaja kako bi se identifikovali i priveli pravdi počinioci ovih krivičnih dela.

Član Kriznog štaba Milan Radojević rekao je ranije danas da su vlasnici lokala, na kojima su razbijeni izlozi u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici, pokušali da spreče vandale, koji su na njih bacili topovski udar i pobegli u pravcu Južne Mitrovice, dok je policija sve to nemo posmatrala.

Radojević je istakao da poslednji potezi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija ne doprinose stabilnosti na severu KiM.

- Kosovska Mitrovica je jedini multietnički grad na Kosovu i Metohiji i svi smo uložili mnogo truda i energije da sačuvamo tu multietničnost. Međutim, poslednji Kurtijevi postupci i slanje policajaca na sever Kosova ne doprinose stabilnosti, a slučaj koji se desio sinoć je primer za to. Jer policajci, iako su bili na 10 metara od lokala, nisu reagovali, nemo su posmatrali ljude koji su otišli u pravcu južnog dela Kosovske Mitrovice - rekao je Radojević.

Video: Polupani izlozi lokala čiji su vlasnici Srbi u Bošnjačkoj mahali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    20. decembar 2022 | 03:35

    A hapsiće Srbe...napadi na Srbe i njihovu imovinu je nekažnjeno, dozvoljeno, sve za stvaranje etnički čistog Kosova i Metohije uz pomoć NATO...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA