≫ 

Ovo je srpski dečak Miloš koji je ranjen na Kosovu!

"Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi"

  • 9

Dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, a sada se pojavila i Miloševa fotografija.

Deca su, kako se navodi, u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

"Zadobili su prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi. U ovom trenutku se transportuju u Kliničko bolnički centar u Gračanici gde će dobiti najbolju moguću negu. Reč je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske dece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi", navodi se u saopštenju.

Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila, prenosi Kosovo onlajn.

"Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić. Zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodicama i povrrđenima pružiti svu neophodnu pomoć", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    6. januar 2023 | 16:58

    Zaboli međunaodnu zajednicu

  • Hary

    6. januar 2023 | 17:10

    Nesto mi bas ne lici na decaka sa ovolikom bradom . Sigurno je najmanje punoletan No ni to neznaci da bi neko na njega mogao mirne duse da puca iz vatrenog oruzja samo sto nosi badnjak. Po meni je mogso da posece citavu sumu i da je natovari na ledja niko ga nebi trebao ni pogledati a ne pucati u njega . Bruka i sramota .

  • Lol

    6. januar 2023 | 19:40

    Covek od 21 je dečak, žena od 41 je baba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA