≫ 

Ministar Vučević nakon ranjavanja srpskih dečaka: "Kome smetaju badnjak i srpska trobojka?"

"Najoštrije osuđujem današnji napad na srpske mladiće"

  • 13

Povodom napada u kome je jedan Albanac ispalio hice na dva srpska mladića, oglasio se ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

Ovo je njegovo saopštenje.

"Kome smetaju Badnjak i srpska trobojka? Zgrožen sam današnjim brutalnim nasiljem i ranjavanjem dvojice Srba - mladića i jedanaestogodišnjeg dečaka u Gotovuši kod Štrpca, na koje je pucao Albanac dok su nosili Badnjak i srpsku zastavu.

Šta je osim mržnje moglo da natera nekoga da na ovaj sveti dan puca na decu koja samo pokazuju koliko poštuju svoju tradiciju? Šta je jedna necivilizacijska i zlikovačka kampanja i antisrpska histerija koju vode takozvane prištinske vlasti mogla da proizvede osim mržnje i pokušaja uništavanja svega što je srpsko?

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Ovo je još jedan u nizu etnički motivisanih brutalnih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji. Ovo je još jedan dokaz koliko je ugrožena njihova bezbednost. I više niko ne može da sakrije da su Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno izloženi nasilju.

A neka se Kurti i njegovi pomagači i sponzori zapitaju hoće li im se vratiti svo zlo koje čine, neprestano terorišući srpski narod, i podstičući otvorenu mržnju i šovinizam.

Najoštrije osuđujem današnji napad na srpske mladiće, i tražim da se pod hitno uhapsi zločinac koji je pucao na njih - decidan je Vučević."

Video: Prvi snimak ranjenih dečaka sa Kosova: Stefan na nosilima, Miloš lakše pogođen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Timocanin

    6. januar 2023 | 17:49

    Samo vi tvitujte I osudjujte dok nas gadjaju gde stignu. Propast Srpskog naroda je blizu ako se nesto ne promeni Iz korena .

  • Breitling

    6. januar 2023 | 18:02

    E svaka ti čast ,neka si im rekao ,evo sipci se sada bas zabrinuli zbog tvoje “oštre osude”..Šta još treba da se desi,koliko Srpske dece treba biti ranjeno,proterano ,ubijano da bi nešto uradili sem oštre usude ???

  • 123

    6. januar 2023 | 18:24

    I sra ce te vi ministre da uradite u vezi toga???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA