Petković: Kurti počeo da se obračunava i sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan

Nepozivanjem na diskusiju o formiranju ZSO, Kurti je dobio najjasniju poruku do sada da niko nema razumevanja za one koji gaze i ruše sporazume

  • 2
Aleksandar Vučić KZS

Foto: Milena Đorđević

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kaže da je "u patološkoj mržnji prema svakom postignutom sporazumu i dogovoru sa Beogradom" Aljbin Kurti počeo da se obračunava i sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, a zbog njegovog insistiranja na formiranju Zajednice srpskih opština.

"Nepozivanjem na diskusiju o formiranju ZSO, Kurti je dobio najjasniju poruku do sada da niko nema razumevanja za one koji gaze i ruše sporazume. U svojoj uvređenosti Kurti nije primetio kako sam sebi skače u usta, pa prvo kaže da nema hijerarhije sporazuma, već hronološkog redosleda, čime je dao ključni argument za formiranje ZSO na koji ga obavezuje prvih šest tačaka Briselskog sporazuma", kaže Petković.

Kurti je time priznao i da je na njemu i vlastima u Prištini da prvo ispune svoj deo obaveza na koji Srbi čekaju isuviše dugo, navodi Petković, te napominje da kad je reč o hronologiji Kurti dobro zna da je ZSO dogovorena pre deset godina, pa je, primećuje, ta obaveza Prištine odavno trebalo da bude ispunjena.

"Nije Briselski sporazum Kurtijeva prćija da njim raspolaže po svom nahođenju, jer potpisi i obaveze u sporazumu obavezuju sve. To je lekcija koju će Kurti morati da nauči", poručio je Petković.

Video: Vučić: Svim političkim akterima sam ponudio razgovor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. januar 2023 | 08:41

    KURTI JE AMERICKI COVEK I SVE STO RADI RADI PO NJIHOVIM I NATO PLANOVIMA STVARANJA VELIKE ALBANIJE !!!!!! KRVAVI NATO OKUPATOR SRBIJE MORA DA ODE !!!

  • sima

    28. januar 2023 | 11:05

    Ovaj kao neka baba,samo ide okolo i prica ko je sta radio,ko je sta rekao...Bolje bi bilo da nesto radi,umesto da ide ii tuzaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA