≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Siriju stigla pomoć iz Srbije: Više od 6 tona namirnica za ugrožene u zemljotresu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaboravili smo, na žalost, da se dešava često da je priroda jača od svake ljudske moći i to je snažna opomena za sve nas. Danas smo fokusirani na pomoć našoj braći, prijateljima u Sirijskoj Arapskoj Republici

  • 3

Avion „Er Srbije“ u zemljotresom razorenu Siriju je u okviru  prvog kontingenta poneo oko šest tona namirnica i hrane u najugroženija područja te zemlje, a danas oko 10 sati po našem vremenu je sleteo na aerodrom u Damasku.

Mutaz Duaji, zamenik ministra za lokalnu upravu i životnu sredinu,  dočekao je avion sa humanitarnom pomoći iz Srbije.

Ministar Vučević istakao je uoči poletanja aviona da je ponosan na našu državu i na sve građane Srbije koji su se odazvali pozivu da pomognemo onima koji su ugroženi užasnim zemljotresom, čijih smo stravičnih posledica svi svedoci.

- Zaboravili smo, na žalost, da se dešava često da je priroda jača od svake ljudske moći i to je snažna opomena za sve nas. Danas smo fokusirani na pomoć našoj braći, prijateljima u Sirijskoj Arapskoj Republici. Poštujući direktive predsednika Republike, Vlada Republike Srbije je organizovala isporuku prvog kontingenta hrane za sirijski narod, narod u ovoj napaćenoj državi prvo i ratovima, a sada evo i ovim užasnim tragičnim zemljotresom.

Zahvaljujem njegovoj ekselenciji ambasadoru Sirijske Arapske Republike u Beogradu na podršci, pomoći i na zajedničkom organizovanju ove isporuke. Ovo je samo prvi kontingent, nešto manje od šest tona samo hrane, a ambasador mi je rekao da ima preko 100 tona hrane do sada skupljene samo za Siriju i verujem da ćemo zajedno sa „Er Srbijom“, ali i drugim prevoznicima organizovati i narednih dana i nedelja prevoz onoga što je najpotrebnije sirijskom narodu – istakao je ministar Vučević.

Sirija, pomoć iz Srbije Foto: Vlada Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    2. mart 2023 | 10:53

    Svaka cast za ovo, i u siriji je velika beda bila i bez zemljotresa, i oni su prosli kao i mi od amerikanaca! Svaka pohvala za ovu pomoc!

  • Дража

    2. mart 2023 | 10:57

    Алал вера! 🇸🇾🇷🇸💪

  • Сава

    2. mart 2023 | 11:11

    Браво Србијо 🇷🇸 за сваку Похвалу на оваквом Подухвату!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA