≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučić stigao u Sremski okrug: Sačuvaćemo Srbiju celovitom, ne smemo da ponavljamo greške iz prošlosti

Vreme čitanja: oko 3 min.

Predsednik je poručio "da nije lak period pred nama ali treba da znate da kada vodimo odgovornu, ozbiljnu i mudru politiku, da Srbija uvek izlazi kao pobednik"

  • 36

Predsednik Aleksandar Vučić započeo je danas posetu Sremskom okrugu obilaskom lovačke kuće "Donji Tovarnik“, u tom mestu u blizini Pećinaca. Predsednik je poručio da će država sačuvati Srbiju celovitom, onako kako piše u Ustavu, ali i da više ne smemo da ponavaljamo greške iz prošlosti.

"Nije lak period pred nama, ali treba da znate da kada vodimo odgovornu, ozbiljnu i mudru politiku, da Srbija uvek izlazi kao pobednik", istakao je Vučić u obraćanju građanima koji su ga dočekali ispred lovačke kuće "Donji Tovarnik“.

Govoreći o sastanku u Ohridu, Vučić kaže da ne putuje tamo ni sa kakvi porukama, niti da se bavi trikovima.

- Sve što imam da poručim, rekao sam i Lajčaku i Eskobaru u lice, a sutra ću to reću i Borelju i Kurtiju - naveo je on.

Vučić je rekao i da Zajednica srpskih opstina može da se formira samo na osnovu četiri dokumenta koja su potpisana, a to su dokumenti o upravljačkom timu, principima, implemenatacioni i osnovni, odnosno prvi sporazum.

"Sva četiri su potpisana i njihov sadržaj mora da bude ispunjen. A njihove fantazmagorije o danskim, švedskim i drugim modelima, nisam naročito zainteresovan, zainteresovan sam za ono što je potpisano da bude ispunjeno", rekao je Vučić u Inđiji odgovarajući na pitanje novinara povodom predloga 15 evropskih modela za formiranje ZSO koje spominje Aljbin Kurti i da li je Upravljački tim dao Miroslavu Lajčaku ovlašćenje da to može da predlaže.

Istakao je da ćemo sačuvati našu Srbiju celovitu, ali da istovremeno nećemo biti izolovani.

"Čuvaćemo i mir, jer mi dece za bacanje nemamo. Mnogo smo grešaka napravili u prošlosti i takve greške više ne smemo da ponavaljamo", poručio je Vučić.

Predsednik je na svom Instagram profilu objavio da je poseta Sremskom okrugu počela je tradicionalniim sremskim dočekom!

- Još ne postoji mesto u koje sam otišao, a da mi je neko rekao da ima sve i da mu ništa mu ne treba. Obradovali su me naši lovci, ne samo zato što ništa nisu tražili, nego i zbog predivnog poklona – ovaj vuk je simbol naše borbe za razvijenu Srbiju.

Hvala vam što ste vredni i što se trudite da sami stvarate, radite i privređujete, a posebno hvala ovoj predivnoj deci koja čuvaju kulturno nasleđe naše zemlje.

A posebne slatke muke imam sa ovolikim kolačima – da nema kamera, kako bih rado probao krofne.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić će u Donjem Tovarniku razgovarati sa predstavnicima lovačkog udruženja, udruženjem žena "Sunčev cvet", a takođe, planiran je i obilazak mini zoo vrta. Prisustvuju i ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, pokrajinski premijer Igor Mirović, ministar odbrane Miloš Vučević i drugi.

Član lovačkog udruženja Miroslav Veselinović rekao je Tanjugu da je predsednik pre pet godina obećao da će doći u Donji Tovarnik i da je to obećanje danas i ispunio. Planirano je da Vučić posle poseti proizvodni pogon u Staroj Pazovi kompanije "Stamevski - Moj slatkiš", zatim sledi poseta Inđiji i obilazak proizvodnog pogona kompanije "Plastik Gogić".

Nešto kasnije Vučić će posetiti Rumu gde je predviđeno otvaranje novog objekta PU "Poletarac", objekat "Kockica 2". U Šidu će danas predsednik obići poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer, a nakon toga će se obratiti građanima u Sremskoj Mitrovici. Predsednik je u 10. marta na sednici Glavnog odbora stranke najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA