Vreme čitanja: oko 1 min.

Suspendovani policajci koji su pucali na Srbina na KiM: Određeno im zadržavanje od 48 sati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kosovska policija je juče najpre u saopštenju negirala da su policajci, kako su napisali, na bilo koji način umešani u pucnjavu i ranjavanje Srbina Milana Jovanovića iz Zvečana

  • 2

Policajcu koji je pucao na Milana Jovanovića i trojici koji nisu prijavili slučaj, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, i oni su suspendovani sa dužnosti, saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja.

On je na Fejsbuku objavio da se istraga zbog ranjavanja Milana Jovanovića kod Bistričkog mosta, na putu između Kosovske Mitrovice prema Leposaviću, nastavlja i da će svi koji su počinili prekršaj biti kažnjeni.

"Nakon obavljenog razgovora inspektorata policije i odlukom tužioca, četiri policijska službenika su uhapšena i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati. Trojica policijskih službenika se sumnjiče da nisu prijavili slučaj, a jedan zbog sumnje da je pucao iz vatrenog oružja... Na preporuku policijskog inspektorata Kosova, kosovska policija ih je suspendovala”, napisao je Svečlja.

On je takođe dodao da preliminarna istraga pokazuje da se vozač M.J. "navodno nije zaustavio" nakon signala policajca da to učini i da je nastavio vožnju prema Zvečanu.

"Nakon toga, policijski službenik je pucao iz pištolja na automobil, pri čemu je povređen građanin M.J.", dodao je.

Posle ranjavanja Milana Jovanovića, kosovska policija je u saopštenju negirala da su policajci, kako su napisali, na bilo koji način umešani u pucnjavu i ranjavanje Srbina Milana Jovanovića iz Zvečana, da bi tek posle podne u novom saopštenju objavila da su četiri policajca suspendovana zbog ovog slučaja.

Jovanović se još uvek nalazi na lečenju u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici i kako Tanjug saznaje, njegovo stanje je posle operacije stabilno i on je van životne opasnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    12. april 2023 | 08:27

    I onda ce ga pustiti,isto kao sto su pustili onog koji je puca na dete za Bozić dok je nosio badnjak!!!!!

  • Aca

    12. april 2023 | 09:46

    Bice osudjeni na 4 minuta kucnog pritvora i vraceni u sluzbu... Obicna farsa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA