≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Vučević: Vlada Srbije danas usvaja 5 zaključaka dogovorenih sa predstavnicima Srba sa Kosova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaključci dogovoreni sa predstavnicima Srba sa KiM

  • 0

Ministar obrane Miloš Vučević izjavio je za televiziju da će danas Vlada Srbije usvojiti pet zaključaka koji su dogovoreni sa predstavnicima Srba sa KiM, a na predlog predsednika države.

Prva tačka je, rekao je u gostovanju na TV Pink, da međunarodna zajednica prekine jednostrano kršenje sporazuma od strane Prištine u vezi sa registarskim tablicama. U suprotnom, Srbija će preduzeti adekvatne mere na postupanje Prištine, naveo je.

Broj dva: da se odmah nakon deset godina sa principima iz Brisela formira ZSO. Broj tri: da se povuku specijalne policijske jedinice koje pucaju i terorišu Srbe. Pod četiri: nema izbora bez Srba i pod pet, ekonomski paket podrške od 40 miliona evra za Srbe sa KiM.

On je naglasio da je danas država Srbija daleko odlučnija, snažnija i organizovanija. I poruka predsednika Srbije da neće biti "kreni-stani" upravo onima koji probaju da sprovedu akcije poput Bljeska i Oluje ili pogroma.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

"Mi želim mir i razgovore, ne želimo sukobe i da iko gine, ali znajte nećemo sedeti sa strane i grickaci semenke i čekati da proterate Srbe na traktorima. Taj scenario nemote da priželjkujete, pošto ćete da izazovete reakciju Srbije. To je poruka svima i nemojte da proveravate, a molimo vas i preklinjemo da se traže politički dogovori", jasan je ministar Vučević, dodajući da ne žele da iko strada, a pre svega, kako je rekao, naš narod i naša deca.

Vežba "Granit 2023"

On je govoreći o prikazu Vojske Srbije i vežbe Granit 2023. pozvao sve građane da 22. aprila dođu na Vojni aerodrom u Batajnici.

Više od 5.000 vojnika će učestvovati, gotovo 2.400 komada vojne opreme će biti izloženo, ratano vazduhoplovstvo imaće svoj program, biće defile specijalnih jedinica…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA