Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijerka počasna građanka Šapca, za Dan grada primila i Aprilsku nagradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijerki Brnabić na Dana grada uručena Aprilska nagrada i Povelja počasne građanke Šapca

  • 4
Ana Brnabić, Šabac Foto: D. G.

Svečanom akademijom i uručivanjem najvišeg priznanja Aprilske nagrade Šabac je obeležio Dan grada.

Premijerka Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je priznanje za doprinos ukupnom razvoju i promociji grada, a njoj je uz ključeve grada gradonačlenik dr Aleksandar Pajić uručio i Povelju počasne građanke Šapca.

Premijerka Brnabić je istakla da je Šabac primer lokalne samouprave čiji razvoj ide uzlaznom putanjom.

- Jedan od važnih preduslova za to je razvoj putne infrastrukture. Zato je jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata izgradnja autoputa Ruma- Šabac koji će biti pušten u saobraćaj ove godine, kao i izgradnja mosta preko reke Save. Brza saobraćajnica od Šapca do Loznice biće završena do kraja 2024. godine, a država ukupno ulaže 475 miliona evra - rekla je predsednica Vlade.

Aprilske nagrade su uručene i prof. dr Radoju Simiću, direktoru Instituta za majku i dete iz Beograda za zasluge u razvoju demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda, dok je kompanija "DPS Klas" nagrađena najvišim gradskim priznanjem za razvoj sela i poljoprivrede. Nagradu je primio vlasnik kompanije Dragan Popović.

Ana Brnabić, Šabac Foto: D. G.

Dan grada Šapca se od 2015. godine obeležava 22. aprila. Tog dana 1867. godine poslednji vojnik Osmanske imperije napustio je šabačku tvrđavu i posle tri i po veka srpski barjak se zavijorio na zidinama ovog zdanja.

Oslobođenje Šapca je označilo je i oslobođenje Srbije, pošto je ovaj grad uz Kladovo, Beograd i Smederevo posledji koji je prešao pod srpsku jurisdikciju.

Ove godine Dan grada Šapca obeležen je tokom cele protekle nedelje brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA