≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vučić uručio ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima medicinskih škola i fakulteta

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ugovore će dobiti diplomci fakulteta i srednjih škola

  • 57
Aleksandar Vučić uručio ugovore diplomcima medicine Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je uručujio ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Reč je o stalnom zaposlenju za 100 mladih lekara, najboljih u svojoj generaciji, kao i 100 medicinskih sestara i tehničara, svršenih srednjoškolaca, najboljih u generaciji.

Ceremonija je počela u Palati Srbija u 12 časova intoniranjem himne Republike Srbije "Bože pravde".

Prisutnima se prvo obratio dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Lazar Davidović koji je naveo da mu je velika čast što prisustvuje ovom događaju i dodao da mladi koji su danas ovde i te kako treba da budu srećni zbog svog uspeha.

- Dozvolite mi da se kao dekan osvrnem na studije medicine, jer one zahtevaju mnogo odricanja i displine. Ubrzano zapošljavanje najboljih diplomaca jedan je od dokaza koliko Srbiji značite. Osim što niste mnogo čekali na posao, imaćete olakšane okolnosti u odnosu na prethodne generacije jer imate novu opremu i više ne zaostajemo u svetu. Imnare dovoljno razloga da realizujete vaše ambiciozne ciljeve. Danas vam je data velika šansa i obaveza i to će biti značajno za naš medicinski sistem. Pozivam vas da ostanete u Srbiji i učinite je još boljom. Želim vam puno uspeha u budućem radu - nevo je on.

Ceremoniji je prisustvovala i ministarka zdravlja Danica Grujičić koja je rekla da lekari svoj život stavljaju u službu humanosti.

- U času kada stupate u ovu profesiju, stavićete svoj život u službu humanosti. Niste mali i vrlo ste obrazovani. Danas smo u teškim vremenima, kada se boirimo za opstanak i rađanja više dece. Od vas zavisi boljitak Srbije i to pokazuje ulaganje države u Vas i lekarsku opremu. I hvala predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na tome. U vremnima velikih izazova trebaju nam najbolji, i od vas se najviše očekuje. Budite humani, to je ono što će Vas potvrditi kao lekare. Dobrodošli! - rekla je ministarka Grujičić.

Ugovore o radu za 12 najboljih diplomaca mladih lekara i medicinskih sestara i tehničara uručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ugovore su dobili lekari Oparlica Vladimir, Marinković Gligorije, Radonjić Aleksandar, Tovilović Biljana, Alić Džemila, Đurić Anđela, Radisavljević Milica, Aleksić Vojkan, Ilić Kristina i  Jovanović Hristina.

Ugovore za sestre i tehničare dobili su Katarina Pantelić i Aleksandar Ušljebrka.

Predsednik Vučić je istakao da više ne zna ni koja je po redu ovo manifestacija dodele ugovora kojoj prisustvuje, kao i da država treba da da sve od sebe da medicinskim tehničarima obezbedi veća primanja.

- Mnogo puta ste dočekali noć sa knjigom da biste pokazali da ste uspešniji od drugih, i jeste. Upravo zato ste danas ovde. Ono što je važno je da od danas imate veću odgovornost. Kada radite za državu nemate baš mnogo prava da se pomerate iza i ispred linije kojom je vaše delovanje omeđeno. Morate da vodite računa i o tome kako se ponašate u kafani, bioskopu, pozorištu... Vi ćete biti nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu. Pre kraja godine imaćete značajno povećanje plata i za lekare i za meidicinske tehničare. Sada imate mnogo više obaveza, odgovornosti, ali i prava. Hvala vam na dosadašnjoj ozbiljnosti, ali od vas očekujemo mnogo više u budućnosti. Težak rad donosi zadovoljstvo - naveo je on.

Ministarstvo zdravlja je u cilju sprečavanja migracije zdravstvenih radnika pokrenulo Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medincinskih fakultata i srednjih medicinkih škola i u okviru ovog programa od 2018. godine do sada je bilo ukupno zaposleno 811 doktora medicine i 1.650 medicinskih sestara tehničara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    25. april 2023 | 14:36

    Srbija ceni rad i učenje naših mladih

  • Joka

    25. april 2023 | 14:28

    Ovo je nagrada za vredan rad i trud mladih i veliki dan za naše zdravstvo

  • Joka

    25. april 2023 | 14:38

    Srbija ceni učenje i rad mladih ovo je i veliki podsticaj za druge studente da još bolje uče

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA