Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas u Briselu nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Početak razgovora zakazan je u 9 sati kada bi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković trebalo da se sastane sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom

  • 87
Petar Petković, Aljbin Kurti Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Tanjug/AP

U Briselu se nastavlja dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou. Početak razgovora zakazan je u 9 sati kada bi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković trebalo da se sastane sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Nakon tog susreta predviđeni su i direktni razgovori delegacija Beograda i Prištine. Razgovaraće se, kako je potvrđeno RTS-u, o najvažnijoj temi - Zajednici srpskih opština i to u skladu sa četiri sporazuma iz 2013. i 2015. godine.

Miroslav Lajčak je u nedelju na Fejsbuku objavio da je tokom nedavnog sastanka u Prištini, u okviru priprema za današnju novu rundu dijaloga na tehničkom nivou u Briselu, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija obavestio o važnosti izbegavanja bilo kakvog nekoordinisanog poteza koji bi mogao da poremeti proces normalizacije.

Istakao je potrebu punog fokusa na normalizaciju i implementaciju Briselskog sporazuma i aneksa dogovorenog u Ohridu.

On se osvrnuo i na posetu Beogradu, gde se u petak sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Petrom Petkovićem.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić: Kurti je za sutra planirao upad u Zvečan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lenami

    15. maj 2023 | 09:37

    Nadamo se nekom pomaku!!!

  • Ana

    15. maj 2023 | 09:10

    Bez dijaloga nema rešenja za pitanja između Beograda i Prištine, stoga je važno da se ovaj proces nastavi.

  • sasa

    15. maj 2023 | 08:42

    Vucic se zalaze maksimalno za svoj narod na KiM. To je njegova politika od samog pocetka,da zivot tim ljudima ucini laksim i bezbednijim nego sto je to bio slucaj proteklih godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA