≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici Srpske liste stigli u Zvečan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodno je KFOR propustio okupljene građane, koji su došli do zgarde opštine, ali je tada tzv. kosovska policija bacila suzavac.

  • 0
Zvecan Kosovo srpska lista Foto: Privatna arhiva

Predstavnjici Srpske liste Goran Rakić, Igor Simić i Dragiša Milović stigli su u Zvečan i pregovaraju sa tzv. kosovskom policijom, koja je bacila suzavac na građane koji su se okupili kod zgrade opštine.

Prethodno je KFOR propustio okupljene građane, koji su došli do zgarde opštine, ali je tada tzv. kosovska policija bacila suzavac. Ispred zgrade opštine Zvečan, kao i Zubinog Potoka i Leposavića prisutne su jake snage tzv. kosovske i specijalne policije sa šlemovima i pod punom borbenom opremom, javlja tanjug.

Prisutni su i pripadnici KFOR-a pod punom borbenom opremom, sa štitnicima, šlemovima, maskama, pancirima. Tzv. kosovska policija nasilno je u petak upala u zgrade opština u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću, upotrebivši suzavac, dimne i šok bombe protiv Srba koji su pokušali da je spreče da uđe u opštinske prostorije.

Povređeno je više Srba, a kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike. Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM - Severne Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića - izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog kršenja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever pokrajine i stalnih protivpravnih hapšenja Srba.

(Telegraf.rs)

Video: Meštani Zvečana na nogama: Traže da novoizabrani albanski gradonačelnik ne dolazi u zgradu Opštine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA