≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sud u Prištini dvojici Srba uhapšenih u Zvečanu odredio pritvor od 30 dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pritvor je određen Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću

  • 22
Dušan Obrenović Foto: Facebook

Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor od 30 dana dvojici Srba Radošu Petroviću i Dušanu Obrenoviću koji su uhapšeni u ponedeljak u Zvečanu, saznaje Kosovo onlajn.

Petrović i Obrenović, koje je KFOR pre dva dana predao kosovskoj policiji, prebačeni su jutros iz policijskog pritvora u Kosovskoj Mitrovici u sudski pritvor u Prištini, rekao je ranije danas bivši gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović.

Kosovska policija brutalno je pretukla Obrenovića prilikom hapšenja 29. maja i uvođenja u stanicu u južnom delu Kosovske Mitrovice, rekao je ranije njegov branilac Predrag Miljković, navodeći da je njegov klijent zadobio povrede glave, posekotine, poderotine i hematome po glavi.

Iz Euleksa su danas za Kosvo onlajn poručili da prate slučaj i da će prisustvovati saslušanju o pritvoru. Naveli su i da nastavljaju da pažljivo prati preko 60 slučajeva koji se odnose na kosovske Srbe, ili eventualno utiču na odnose među zajednicama preko svoje Jedinice za praćenje slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA