Nikolić: Da se ja pitam, Tijanić bi bio smenjen

Predsednik Srbije izjavio je večeras da Aleksandar Tijanić ne bi više trebalo da bude direktor Radio-televizije Srbije

  • 4

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da Aleksandar Tijanić ne bi više trebalo da bude direktor Radio-televizije Srbije, ali da on ne utiče na Vladu "u tom pogledu".

- Da sam ja predsednik Vlade, Tijanić bi otišao. Kada bih se ja pitao, Tijanić ne bi ostao na tom mestu, a kako to ide, na koje je vreme izabran... Da li on shvata da su svi oni kojima je pomagao da vladaju otišli odavno i da nije otišao još on - rekao je Nikolić televiziji B 92.

On je takođe prokomentarisao da ga sa RTS nisu zvali da gostuje u emisijama.

- Izgleda da su neki drugi mnogo pozvaniji da komentarišu moj rad nego ja sam - dodajući da ne želi da ulazi u uređivačku politiku medija.

Nikolić je istakao da postoji vreme kada čovek treba da radi i kada da se skloni, a da Tijanić to nije shvatio.

Predsednik Srbije je uz osmeh dodao da posle ovoga što je izjavio očekuje još jedno otvoreno pismo od Tijanića.

"Bio bih na čelu Parade ponosa da nije zabranjena"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je gostujući u emisiji "Utisak nedelje" da sledeće godine Vlada neće moći da, pod izgovorom da je ugrožena bezbednost, zabrani održavanje Parade ponosa.

Nikolić je objasnio da bi, da Parada nije zabranjena i da je postojala opasnost da njene učesnike neko napadne, on bio na čelu kolone.

- Ova Vlada je rovita, krhka, tanka, nije ušla u sve strukture i ne zna ko vlada tužilaštvom ko policijom, Vlada nije imala vremena da pronađe one koji prete silom i da ih izoluje. Ovoj Vladi treba vreme. Mislim da već iduće godine neće biti opravdanja da kaže da ne može da spreči da se nešto desi - rekao je Nikolić.

Kako je istakao, odluka da se Parada zabrani motivisana je bezbednošću i on bi se svakako usprotivio da je neko zabranom Parade želeo da diskriminiše LGBT populaciju.

- Moj stav se nikada neće promeniti, to su ljudi koji se drugačije ponašaju od mene, to nije razlog da budu dikriminisani, ali ni razlog da ih previše hvalim. Treba da im bude omogućeno da pokažu šta žele, ali se za to još nisu stekle prilike - kazao je Nikolić.

(A. P. / B. Š.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    7. oktobar 2012 | 22:15

    Ja bi ga smenio od prvog dana

  • najprovokator

    7. oktobar 2012 | 22:16

    ma da,treba Tijanića smeniti,neka otvori privatnu tel svoju,kad je pametan,a Djilas neka mu pomogne,jer je to banda neopevana

  • vagrant

    8. oktobar 2012 | 00:46

    Samo zbog onog sramnog izvestavanja RTS-a u vezi dogadjaja u Libiji i sada Siriji, Tijanic bi trebao biti smenjen. Javni servis preko koga kako se reklamiraju "imamo pravo da znamo sve" u stvari ne znamo nista.Ako ostavite komentar suprotan njihovom izvestavanju, cenzura to ne objavi. Ako pogledamo program, RTS je u svakom pogledu dno dna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA