≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Petar Petković na vanrednoj konferenciji za novinare pozvao KFOR da ukloni ROSU sa Severa KiM

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trenera Kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Miluna Milenkovića uhapsila je danas tzv. Kosovska policija

  • 16
Petar Petković Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Trenera Kik-boks kluba iz Kosovske Mitrovice Miluna Milenkovića uhapsila je danas tzv. Kosovska policija. Milenković je uhapšen u blizini Tehničke škole. U Kosovskoj Mitrovici oglasile su se sirene, a na ulicama Severne Mitrovice se okupilo nekoliko stotina građana i njihov broj raste.

Tim povodom je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je Aljbin Kurti svojim današnjim izjavama pokazao da je zainteresovan za rat. Po Kurtijevom nalogu je uhapšen Milun Milenković, jer je on istaknuti borac za srpske nacionalne interese i prava Srba, navodi Petković.

- Uhapsili su ga u podne u centru u frizerskom salonu koji je bio opkoljen. Na nišanu sa dugim cevima držali su slučajne prolaznike. Nemaju nikakav dokaz za ono što govore za Luneta. Nova govori da je sproveden odgovoran za napade Milun Milenković Lune, za šta nemaju dokaze - navodi Petković. - Vidimo da Kurti dovodi nove snage ROSU policije na sever KiM. Kako možemo da idemo u pravcu deeskalacije? Nalazimo se u gotovo najtežoj situaciji do sada. Ovakve akcije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa KiM. Pozivamo KFOR da hitno regauje i interveniše i ukloni policijske snage ROSU sa severa KiM - naveo je Petković.

Kurti želi da isprovocira rat

- Kurti želi da na sve načine isprovocira sukobe i rat. Međunarodna zajednica poziva Kurtija da ide u pravcu deeskalacije, on ide u pravcu eskalacije.

Na pitanje da li je Kurti jači od Kvinte, Petković kaže da na Kurtijevoj konferenciji za štampu nismo mogli da vidimo nikakav plan za deeskalaciju.

- Ako dovlače nova oklopna vozila to nema nikakve veze sa mirovnim planom. Kfor je to osudio, rekao je da je to još jedna provokacija. Ispred zgrade u Zvečanu i Leposaviću su mirni protesti naših ljudi koji brane svoje pravo na goli život. Sutra u Beograd dolazi komandant Kfora s kojim će razgovarati predsednik Vučić i general Mojsilović - rekao je Petković.

Držali Srbe na nišanu

Specijalne snage tzv. Kosovske policije prilikom hapšenja Srbina, trenera kik-boks kluba i osvajača brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima Miluna Milenkovića Lune, na nišanu su držali i Srbe koji su se u tom trenutku našli u blizini. Na fotografijama se vidi kako su pripadnici policije uperili puške u Srbe koji drže ruke u vazduhu, dok se na video snimku vidi kako uguravaju Milenkovića u policijski džip.

Svečlja: Uhapšeni je jedan od organizatora napada na Kfor

Ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja tvrdi da je Milun Milenković Lule, koji je danas uhapšen jedan od vođa "kriminalne grupe "Civilna odbrana" kao i da je glavni organizator napada na Kfor u Zvečanu.

On je to napisao na svom Fejsbuku i rekao da je "prošlo vreme kriminalnih bandi". "Prilikom njegovog hapšenja napadnuti su pripadnici Kosovske policije, pri čemu su trojica lakše povređena", tvrdi Svečlja.

(Telegraf.rs)

Video: "Zahtevamo od međunarodne zajednice da hitno puste na slobodu Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    13. jun 2023 | 16:11

    salji vojsku da se zavede red a ne da nas terorisu šiptari

  • Dragan 54

    13. jun 2023 | 19:10

    Opusteno,predsednik je razgovarao sa amerima i vanzemaljvima stvar resena,a svaki dan neko novo hapsenje i napad na srbe

  • Milan

    13. jun 2023 | 18:51

    Jednog po jednog hapse nece da ostane niti jedan Srbin ciscenje najboljih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA