≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Petković: Nisu Kurtijevi specijalci kidnapovani već Srbi, naša policija nije prešla administrativnu liniju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Petar Petković govori za medije u pres sali Vlade Srbije

  • 13

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održava danas vanrednu konferenciju za medije u pres sali Vlade Srbije.

- Terorostička banda je uhapšena u centralnoj Srbiji u rejonu sela Gnjilica, opština Raška. Pripadnici naše policije nogom nisu kročili na teritoriju KiM. Srpska policija ni milimetar nije prešla preko administrativne linije. Lažni ministar Svečlja govori kako su oni kidnapovani, Nisu. Šta oni traže sa dugim cevima, sa mapama, sa drugom opremom, duboko na teritoriji centralne Srbije i to u šumi. Šta oni traže? Ovi albanski teroristi su sprečeni da izvrše opasno krivično delo, a koje tačno, utvrdiće istraga - navodi Petković.

- Ovi teroristi niti će biti mučeni, ni tučeni ni prebijani - naveo je Petković. - Radoš, a posebno Dušan su prebijani, Luneta su toliko tukli, da su kada su ga uvodili u auto morali da ga prekriju nekim belim platnom, to su činili verovali ili ne pored njegovom ćerkicom. Tako se kosovska policija obračunava sa nedužnim ljudima koji ništa nisu uradili.

- Kurti iz dana u dan izaziva nove krize, želi jednostavno da natera srpski narod da neodmereno reaguje, to je ideja njegove politike, on želi etnički čisto Kosovo - navodi Petković.

- Sva ta dečica su izašla u šetnju govorila u glas da im vrate trenera.

- Čestitam na brzoj akciji srpskoj žandarmeriji - rekao je Petković.

Da podsetimo, pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su danas, na teritoriji centralne Srbije trojicu do zuba naoružanih kosovskih specijalaca, potvrđeno je za Telegraf.rs.

O ovoj akciji hitno je obavešten šef države Aleksandar Vučić, koji je bio u ruskoj ambasadi, gde je prisustvovao prijemu povodom obeležavanja Dana Rusije i po dobijanju informacije se zaputio u zgradu Predsedništva. Kako saznajemo, uhapšena je trojica specijalaca na Jarinju.

Privedeni su Rifat Zeka, Bećir Sefa, Mustafa Šem.


Kako je Petković rekao na jučerašnjoj konferenciji za novinare, po Kurtijevom nalogu je u centru severnog dela Kosovske Mitrovice uhapšen Milun Milenković Lune, iako za to ni on ni ministar unutrašnjih poslova privemenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja nemaju niti su pokazali dokaze.

Petković je izjavio da je jučerašnjom akcijom premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokazao da je zainteresovan isključivo za sukobe i rat na KiM.

- Luneta je mesecima jurila Kosovska policija jer je borac za srpske interese i prava Srba na KiM. Uhapisli su ga u podne u centru u fizerskom salonu koji je bio opkoljen sa osam blindiranih vozila Kosovske policije. Tokom hapšenja, Kurti je napravio opsadno stanje, veliki broj oklopnih vozila je ušao u severni deo Mitrovice iz južnog, kao i pripadnika ROSU, koji su bacali suzavac na građane Severne Mitrovice i nišanili slučajne prolaznike - rekao je Petković.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak hapšenja trojice do zuba naoružanih kosovskih specijalaca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwerty

    14. jun 2023 | 17:11

    Treba im vratiti istom merom i još gore, inače će se sprdati sa nama sve više.

  • Jana

    14. jun 2023 | 16:50

    Srbija ne ugrožava ničija prava i ne krši sporazume. Srbija je morala da reaguje zato što su se specijalci našli na nedozvoljenoj teritoriji.

  • Ana

    14. jun 2023 | 16:34

    Srbija je odgovorna i vodi računa o ljudskim pravima, mi nikoga nećemo tući ali naše itekako čuvamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA