Vreme čitanja: oko 1 min.

Reporteri: Kurtijeva vlada počela i pravno da deluje protiv neposlušnih medija, prvi na meti Kljan Kosova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kljan Kosova je deo Devoli Korporacije, u vlasništvu preduzetnika iz Peći, Škelćima Devolija

  • 1
Aljbin Kurti Foto: Tanjug/AP

Nakon kampanja linča i raznih napada na novinare, vlada Aljbina Kurtija je počela da sprečava rad medija na Kosovu i sa poslovnog aspekta, a prva žrtva je Kljan Kosova, ističe Reporteri.

Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je da je pokrenulo krivičnu prijavu u Odeljenju za teška krivična dela protiv medija "Kljan Kosova", protiv odgovornih službenika Agencije za privredne registre i odgovornih lica preduzeća za koje se sumnja da su zloupotrebili službene dužnosti, kao i privrednih ovlašćenja, prenosi Kosovo online.

Kako se navodi u saopštenju, MINT je odlučio da suspenduje sertifikat o poslovanju tog medija, do druge odluke, piše Reporteri.

Inače, kako dodaju, Kljan Kosova je deo Devoli Korporacije, u vlasništvu preduzetnika iz Peći, Škelćima Devolija.

Kljan Kosova je u saopštenju izrazio zabrinutost povodom saopštenja Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine i odluci o "suspenziji poslovnog sertifikata".

Kako navode u saopštenju, obavešteni su o odluci, ali do sada im nije stigla zvanična odluka Ministarstva.

- Kljan Kosova nikada do danas nije imao bilo kakav kontakt ili akciju protiv sebe od bilo koje institucije Republike Kosovo u vezi sa pitanjima oko kojih je ministarstvo iznelo sumnju. Kljan Kosova nikada ranije nije imao priliku da državnim institucijama daje bilo kakva objašnjenja u vezi sa tvrdnjama ministarstva, koje su, prema njihovim rečima, proistekle iz spekulativnog članka sa onlajn portala, samo dan ranije", navodi se.

Kako dodaju, dok ne dobiju dalja obaveštenja, smatraju da je ova akcija potpuno nepravedna, proizvoljna i sa autokratskim pretpostavkama, neutemeljena na zakonu, što u svakom slučaju predstavlja pokušaj zatvaranja medija, pokušaj narušavanja slobode medija i slobode izražavanja.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić Kurti je želeo da dođe do velikog sukoba između Srba i NATO-a, a on pere ruke od toga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    14. jun 2023 | 22:20

    Ови постали озбиљно оличење западне демократије као и швајцарске и енглеске културе. ... недоношчад се мало погубила а како и не би када су нестали они који су их као губитнике под своју заштиту стављали?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA