≫ 

Eskobar: ZSO mora da se formira, potrebni izbori sa više srpskog stanovništva, Kurti da ispuni 3 zahteva

 ≫ 

Eskobar je održao onlajn konferenciju i pozvao obe strane na dijalog

Komentari

  • Carica Sveta

    16. jun 2023 | 17:20

    I još nešto, gospodine Eskobar. Da li iko u Srbiji treba da razmišlja o tome, u ovom metežu zbog poplava, da li neki Kurtijev specijalac može da stigne i do Kraljeva. Recimo, ja sam rođena u tom gradu. Idem u posetu bolesnoj majci. Ako vam matematika slabo ide, dobro znate da bezbednost svakog čoveka u Republici Srbiji nije vaš zadatak i obaveza, već bezbednosnog sistema Republike Srbije. Kao i svih njenih gostiju, uključujući učesnike vojne vežbe Platinasti vuk koja je u toku. Moj život jeste ljubavna priča, ali nisam analfabeta kada je u pitanju bezbednost, međunarodni sporazumi, Povelja UN. I obaveze KFOR a. Ja sam svedok nepoštivanja bilo koje međunarodne obaveze koje je preuzela prištinska strana već 10 godina. Da li treba da poručim svojoj zemlji i narodu da ste vi na Zapadu lažovčine i da uprkos mojoj ličnoj naklonosti prema kulturi i nezavisnosti institucija koje poštujem kod SAD , i drugih zapadnih zemalja, ojrenemo pramac i krenemo ka Istoku. Jer Si nikada ne laže. Predsednica Indije ne laže. To su kao mnogi drugi kredibilni državnici. Poštuju Srbiju, poštuju naš sveukupan naoredak. Poštuju Povelju UN, potpuno, a ne selektivno. I to nije deklarativno, već suštinski. Dobro razmislite, naročito zbog investicija i biznisa. Biznis ne trpi lažljivost i nepredviivost politike. Beograd je kredibilan partner. I EU i svima ostalima. I šta je pobogu sa Dečanima? Vi jedan hram SPC ne možete da zaštitite i vratite mu imovinu koja mu pripada.

  • Carica Sveta

    16. jun 2023 | 16:47

    Kurti nije ispunio nijedan od tri zahteva Kvinte, Vašingtona i Brisela. Umesto deeskalacije, poslao je trojicu pripadnika tzv kosovske policije unutar teritorije opštine Raška. Pa zato i nisu koristili automobil. Imali su kod sebe gps uređaj, punu ratnu opremu. I to u trenutku kada Republika Srbija i SAD organizuju vojne vežbe na jugu. Sa ukupno 9 zemalja učesnica. KFOR je dao obaveštenje da nisu uhapšeni na teritoriji koju oni obezbeđuju u mandatu Rezolucije 1244 SB UN. Dakle, oni su teroristi. Da Srbija pošalje u bilo koju susednu zemlju naoružane pripadnike specijalne policije, kako bi to bilo tretirano. I još su uveli antievrooske, anticivilizacijske mere protoka robe, ljudi i transportnih vozila preko administrativnih prelaza. Ja nisam političar, ali to nije ni Kurti. On se ponaša kao gerilac, Zapatista i sl. A niko ga niti naoada niti dira albansku zajednicu. Nijedan Albanac niti bilo koji drugi stanovnik tzv Kosova nije upucan i napadnut, niti nezakonito uhapšen osim Srba. Srbi su svoji na svome. I SB UN je osudio jednoglasno prištinske jednosteane akcije. I eskalaciju. I deeskalaciju su od Kurtija tražili Borelj, Makron, Šolc i Melonijeva. Britanska Vlada takođe. I ispunjenje osnivna tri zahteva. Koga vi lažete? Prekršen Bruselski sporazum, CEFTA sporazum, dogovor iz Ohrida. Beograd nije prekršio ništa. Niko ne može da sprovodi vlast sa 3% podrške. I 13 srpskih glasova na Severu. Od 45 000 glasača.

  • Ukratko:

    16. jun 2023 | 16:19

    "Zajednica Srpskih Opština predstavlja način da se ukloni kontrola koju Srbija ima nad Severom i da se on stavi pod kontrolu Kosova" - Gabrijel Eskobar, 06.06.2023.

  • Trta

    16. jun 2023 | 16:11

    Sta li ce nama da uslovi?

  • Istina

    16. jun 2023 | 16:04

    Au, kakav bezobrazluk!Prvi scenario je da su oteti, ma nije valjda, vi kao ne možete iz satelita da vidite gde su uhapšeni.

  • A sta kazete

    16. jun 2023 | 15:58

    siptarskim teroristima jeste li ih vi poslali u akcije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA