Bramerca najviše zanimaju Mladićevi i Karadžićevi jataci

Glavni tužilac Haškog tribunala stiže u dvodnevnu posetu Srbiji tokom koje će se sastati sa Ivicom Dačićem, Aleksandrom Vučićem, Rasimom Ljajićem i Vladimirom Vukčevićem

  • 3

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc doputovaće danas u dvodnevnu posetu Srbiji, tokom koje će se sastati s najvišim srpskim zvaničnicima, a glavna tema razgovora biće pitanja u vezi sa dugogodišnjim skrivanjem haških begunaca i mrežom njihovih pomagača.

Bramerc će se sastati s premijerom Srbije Ivicom Dačićem, prvim potpredsednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem, predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predstavnicima bezbednosnih službi.

Glavni haški tužilac će izveštaj o saradnji Srbije s Tribunalom proslediti Savetu bezbednosti UN sredinom novembra.

Bramerc veruje da je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine imalo svoje razloge da dozvoli objavljivanje iskaza zaštićenog svedoka o trgovini ljudskim organima, napomenuvši da lično smatra da postoje brojni pravni i profesionalni razlozi da informacija ove vrste ostane poverljiva za vreme istrage.

Govoreći o istrazi i procesuiranju optuženih za učestvovanje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića, Bramerc je naveo da Tribunal još nije dobio nikakav sveobuhvatni izveštaj u vezi s mrežom podrške beguncima i da će to pitanje biti tema razgovora sa srpskim Tužilaštvom.

- Verujemo da je još važno dobiti uvid u razloge za zakasnela hapšenja i videti kako su optuženi, Mladić, Karadžić i Hadžić, mogli tako dugo da izbegavaju pravdu. Mnoga su pitanja do danas ostala bez odgovora - kazao je Bramerc.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dalibor Bayer

    8. oktobar 2012 | 08:14

    Pa dosta bre vise sa ovim terorom i ponizavanjem iz evropske " zajednice"

  • Jovan Mitrovic

    8. oktobar 2012 | 09:58

    Mnogo je dosadan.

  • boban

    8. oktobar 2012 | 09:09

    Koliko sam ja razumeo,sve sto je protiv srbije i srpskog naroda je dopusteno a sve sto je u korist srbije onda je lose i neproduktivno? ps.pitanja ovom haskom dzelatu:koju ste skolu zavrsili a da niste polagali medjunarodno pravo? ili ste zavrsili na poznatom EU I SAD fakultetu i glavni predmet vam je bio ANTISRPSKO PRAVO? Zasto ste toliko ljigavi,dvolicni,licimerni...zar ne znate da je nekulturno dolaziti u goste i vredjate dom i domacina ili vam je kultura zamenjena idejama fasizma i nacizma?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA