≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kosovski specijalci pretukli brata i sestru u Žitkovcu: Maloletna deca morala u bolnicu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bez ikakvog razloga, ovi kriminalci u uniformama nasrnuli su na devojčicu i dečaka srpske nacionalnosti i pretukli ih nanevši im telesne povrede, koje su zahtevale medicinski tretman u КBC Кosovska Mitrovica, saopštila je Srpska lista

  • 58
Kosovo Zvečan Kosovska policija neredi Foto: Tanjug/AP

Kosovski specijalci pretukli su večeras dvoje dece, brata i sestru, od 18 i 15 godina u Žitkovcu, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Ovim povodom Srpska lista izdala je i saopštenje. U njemu se navodi da se brutalnost Kurtijevih parapolicajaca na severu nastavlja.

- Ponovo su na meti srpska deca na Kosovu i Metohiji, maloletni K.R. i D.R., brat i sestra brutalno su večeras pretučeni u selu Žitkovac, opština Zvečan dok su vozila kvad - navodi se u saopštenju Srpske liste:

- Bez ikakvog razloga, ovi kriminalci u uniformama nasrnuli su na devojčicu i dečaka srpske nacionalnosti i pretukli ih nanevši im telesne povrede, koje su zahtevale medicinski tretman u KBC Kosovska Mitrovica.

Dodaje se da antisrpski režim Aljbina Kurtija čini sve da protera srpski narod, a međunarodna zajednica sa druge strane ne čini ništa da Кurtija i njegove poslušnike koji maltretiraju čak i srpsku decu pozovu na odgovornost.

- Pozivamo sve građane da brinu o svojoj i bezbednosti svoje dece, jer je očigledno da međunarodne snage koje su zadužene za bezbednost nisu u stanju da osiguraju mir za srpsku decu i Srbe na ovim prostorima, niti žele da preventivno deluju i rasporede snage na terenu kako bi sprečili Кurtijeve parapolicajce da biju srpsku nejač - napominju iz Srpske liste.

Kancelarija za KiM saopštila je da su deca napadnuta dok su vozila kvad.

- Pripadnici Kurtijeve policije Rosu večeras su u Žitkovcu kraj Zvečana brutalno pretukli dvoje dece, К. R. (15) i D. R. (17). Oni su ih prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Brat i sestra su sa modricama i hematomima u pratnji majke primljeni odmah u КBC Кosovska Mitrovica, na odeljenje hirurgije gde im se ukazuje sva neophodna pomoć i vrši kompletna dijagnostika, od ultrazvuka, rendgena, a zbog pretrpljenog stresa i šoka biće im na raspolaganju i svaka druga vrsta pomoći i podrške - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je sada je jasno šta Kurtijeva specijalna policija radi u Zvečanu i uopšte na severu Кosova i Metohije.

- Oni nisu tu da bi navodno čuvali mir, nego da bi sejali strah među srpskim porodicama na Кosovu i Metohiji. Zastrašujuće je da se institucionalno i fizičko nasilje koje nad Srbima svakodnevno vrši Aljbin Кurti ponovo preliva na našu decu, koja takođe nisu pošteđena Кurtijevog terora. Očekujeno hitnu reakciju međunarodne zajednice i kažnjavanje počinilaca, jer dok Srbi nevini stradaju u Кurtijevim kazamatima, dotle ni za jedan napad na Srbe nema kaznjavanja počinilaca. Jedno je izvesno - dok god je Кurtijeva policija na severu КiM, dotle neće biti ni mira ni bezbednosti za Srbe a stepen njihove ugroženosti mnogostruko se uvećava iz dana u dan - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs)

Video: Specijalci tzv. Kosovske policije hapse Srbina u Severnoj Mitrovici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    17. jun 2023 | 22:36

    То шиптарски терористи раде уз подршку америке и еу. американци су обећали да ће увести санкције и забрану куртијевој влади и опет по обичају су лагали,они подстичу куртија. Питање да ли после свега у задњих пар дана на окупираном космету Србија треба да пошаље војску на планирану војну вежбу са нато пактом у Бујановцу у трајању од 19-25јуна или да ту војску пошаље нашем народу на окупираном космету на коме Шиптари спроводе геноцид?

  • Mile

    17. jun 2023 | 22:48

    Što je mnogo mnogo je! Pretera li su! Deca nisu ništa kriva! Samo pokazuju neku "silu" Treba da ih je sramota što silu iskazuju nad decom!

  • Ceca

    17. jun 2023 | 22:42

    Nasilnici koji moraju vec jednom da prestanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA